Σε δημόσιο διάλογο για τις ΜΚΟ προσκαλεί ο Γιώργος Παπανδρέου

Την ανάγκη καταπολέμησης της διαφθοράς και διαφάνειας στο χώρο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων επισημαίνει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε ανοιχτή πρόκληση για δημόσιο διάλογο για τις ΜΚΟ, που δημοσιοποιεί μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας.

Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου,

μοχλός της μεταρρύθμισης της κοινωνίας, στην κατεύθυνση της περισσότερης δημοκρατίας, είναι «η δημοκρατικά ελεγχόμενη λειτουργία των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και οι δράσεις τους που εδράζονται στον εθελοντισμό των πολιτών και εστιάζουν στην αλληλεγγύη προς όφελος όλων».

«Σχεδόν στο σύνολο τους οι ΜΚΟ στην Ελλάδα δε διαθέτουν μηχανισμούς δικτύωσης, όμως χαιρετίζουμε την υγιή αντίδραση ποικίλων όσων ΜΚΟ με τη μορφή συμπράξεων και κοινών δηλώσεων απέναντι στη γενίκευση, όπως προβλήθηκε τόσο πρόσφατα, ότι οι ΜΚΟ στο σύνολο τους είναι πηγές διαφθοράς και κατασπατάλησης δημόσιων πόρων», προσθέτει ο κ. Παπανδρέου στο κείμενο.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει ότι ο χώρος τους «αποτελεί πρόκληση για όλα τα κόμματα» που «ελέγχεται κάθε μέρα και όχι κάθε τέσσερα χρόνια» και κάνει λόγο για ανάγκη καταπολέμησης της διαφθοράς και διαφάνειας στο χώρο.

«Το αξιόλογο έργο των ΜΚΟ δεν μπορεί να μηδενίζεται υπό τη σκοπιά μικροπολιτικών ευκαιριακών σκοπιμοτήτων. Αυτού το είδους του συλλήβδην πετροβολισμού σε τίποτα δεν συμβάλει στη διαφάνεια, τουναντίον είναι η κορωνίδα του σκοταδισμού».

Πηγή Φωτογραφίας: Fosphotos.com / Αγγελική Παναγιώτου

The post Σε δημόσιο διάλογο για τις ΜΚΟ προσκαλεί ο Γιώργος Παπανδρέου appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα