Σε απεργιακό κλοιό η χώρα- Άρχισαν οι συγκεντρώσεις

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Καταλύει σήμερα η χώρα λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ, διοργανώνοντας απεργιακό συλλαλητήριο στις 11:00, στο Πεδίον του Άρεως. Ξεχωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια πραγματοποιεί από τις 10:30 το ΠΑΜΕ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει ραντεβού στο Μουσείο.

Από

τις 10:30 κλειστή είναι η Ομόνοια και οι γύρω δρόμοι, καθώς έχουν αρχίσει οι απεργιακές συγκεντρώσεις.

Με προβλήματα θα λειτουργήσουν σήμερα δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία, νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΚΟ, τα αεροδρόμια (οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προσανατολίζονται σε στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 13:00) καθώς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Δυναμικό παρών δίνει και η Αλέκα Παπαρήγα δηλώνοντας: «Αυτό που έχει σημασία είναι να οικοδομηθεί μια γερή, λαϊκή συμμαχία, να τραβήξει ο λαός το δρόμο της ανατροπής, της αποδέσμευσης από την Ε.Ε., της διαγραφής του χρέους και της κοινωνικοποίησης. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος».

Στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης συμμετέχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) και για αυτόν τον λόγο τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια.

Σε τριήμερη πανελλαδική αποχή από την Τετάρτη έως την Παρασκευή προχώρησαν οι δικηγόροι, μετά την απόφαση των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα ταξί από τις 8 το πρωί ώς τις 5 το απόγευμα. Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια λόγω συμμετοχής της ΠΝΟ στην απεργία.

Στάση εργασίας προκήρυξαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στις 10.00 – 13.00 και έτσι θα υπάρξουν ακυρώσεις και καθυστερήσεις στις πτήσεις.

Στην Αθήνα, το μεγαλύτερο πρόβλημα θα δημιουργηθεί από τις 08.00 έως τις 09.00 το πρωί, όταν δεν θα υπάρχει στη διάθεση των πολιτών κανένα απολύτως μέσο συγκοινωνίας.

Κλειστά θα είναι επίσης, με απόφαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, τα εμπορικά καταστήματα. Επίσης, η ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος) συμμετέχει στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου καλώντας όλους τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες (επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους) να κλείσουν τις επιχειρήσεις και καταστήματά τους.

Κλειστά και τα περίπτερα, καθώς η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ενοικιαστών Περιπτέρων και Καπνοπωλών Ελλάδος ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Η συγκέντρωση των περιπτερούχων θα γίνει στις 12:00 στην πλατεία Κοραή.

 Οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό:

10:30: Κλειστοί οι δρόμοι γύρω από την Ομόνοια λόγω της απεργιακής συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ

11:35: Στη Σταδίου αυτήν την ώρα η πορεία του ΠΑΜΕ

11:39: Ξεκίνησε η πορεία του ΠΑΜΕ. Στην κεφαλή η Αλέκα Παπαρήγα

Keywords
Τυχαία Θέματα