Σαβιόλα: «Ήρθα στον Ολυμπιακό γιατί έχω κίνητρα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Το μεσημέρι (14:00) της Τρίτης (6/8) παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα στο γήπεδο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” (στην Αίθουσα εκδηλώσεων του V’ammos) το μεγάλο μεταγραφικό «μπαμ» του φετινού καλοκαιριού και μία από τις σημαντικότερες μεταγραφές στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Αργεντινός σούπερ-σταρ, Χαβιέρ Σαβιόλα. Σύμφωνα με το redplanet, ο 32χρονος ποδοσφαιριστές τόνισε πως ήρθε στον Ολυμπιακό γιατί έχει ισχυρά κίνητρα, σχολιάζοντας πως θέλει με την εμπειρία του να βοηθήσει
την ομάδα ώστε να κάνει το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη. Παράλληλα, δήλωσε πως θα δουλέψει σκληρά, ενώ χαριτολογώντας είπε πως… ελπίζει οι φίλαθλοι να έχουν ξεχάσει το γκολ που είχε βάλει στους Πειραιώτες όταν έπαιζε στη Μονακό (το 2004) και να χαίρονται πλέον με εκείνα που θα βάζει φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα. «Σημασία έχει το σύνολο και όχι οι μονάδες», είπε μεταξύ άλλων. Ως γνωστόν, επέλεξε την φανέλα με το «9».

Πιο αναλυτικά ο Χαβιέρ Σαβιόλα είπε τα εξής:

«Θέλω να σας ευχαριστήσω για τα λόγια που είπατε (αναφερόμενος στον Βαγγέλη Μαρινάκη). Είμαι πολύ ευχαριστημένος που ήρθα σε έναν σύλλογο τόσο μεγάλο όσο ο Ολυμπιακός. Προσπαθώ να προετοιμαστώ όσο το δυνατόν καλύτερα, για να βρω την καλύτερη φυσική μου κατάσταση, αλλά και να προετοιμαστώ και ποδοσφαιρικά, τεχνικά, ώστε οι φίλοι του Ολυμπιακού να απολαύσουν το ποδόσφαιρό μου. Επίσης θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τον τρόπο με τον οποίο με έχουν υποδεχθεί όλοι στον Ολυμπιακό. Από τη μέρα που ήρθα νιώθω πολύ ευπρόσδεκτος, αισθάνομαι ήδη την αγάπη του κόσμου και ελπίζω να μπορέσω να ανταποδώσω αυτή την αγάπη και αυτή τη χαρά με το παιχνίδι μου μέσα στο γήπεδο».

Για το αν θέλει να παρουσιάσει ποδοσφαιρικό εγωισμό: «Από την πρώτη στιγμή που αποφάσισα να υπογράψω στον Ολυμπιακό το έκανα γιατί είχα πολλά και ισχυρά κίνητρα. Το σημαντικότερο είναι να μπορέσω με την εμπειρία μου να δείξω πως μπορώ να βοηθήσω και εγώ. Μαζί με τους νέους μου συμπαίκτες. Έχω παίξει σε πολλές καλές και διαφορετικές ομάδες και αυτό μου δίνει την εμπειρία, ώστε να έχω πολλά να δώσω. Είμαι αποφασισμένος να δουλέψω για να μπορέσω να συνεισφέρω ώστε ο κόσμος να απολαύσει το ποδόσφαιρο που θα παρουσιάσουμε, αλλά και η ομάδα να κάνει αυτό το κάτι παραπάνω που ονειρεύεται στην Ευρώπη».

Για τον λόγο για τον οποίο αποφάσισε να απαντήσει θετικά στον Ολυμπιακό, αν και το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλές: «Ακόμη και όταν υπήρχαν συζητήσεις και σκέψεις να έρθω στον Ολυμπιακό τον σκεφτόμουν ως έναν μεγάλο σύλλογο. Όπως οι μεγάλοι σύλλογοι στους οποίους έχω παίξει στο παρελθόν. Όταν όμως το σκέφτηκα πιο σοβαρά, μεγάλο ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στο Champions League. Είναι μία ομάδα που συμμετέχει πάντα σε αυτή τη διοργάνωση. Μεγάλο κίνητρο αυτό. Αλλά και η συμπεριφορά των ανθρώπων της ομάδας μου ενέπνευσε μεγάλη εμπιστοσύνη από την αρχή. Μου απέδειξαν ότι έρχομαι σε έναν μεγάλο και σοβαρό σύλλογο και αυτά με ώθησαν να πάρω αυτή την απόφαση».

Για το αν ήρθε η ώρα να ξεπληρώσει την βραδιά που είχε πληγώσει τους Πειραιώτες ως παίκτης της Μονακό σε αγώνα Champions League: «Συζητούσαμε για αυτό το γκολ μόλις πριν λίγη ώρα με τον Πρόεδρο. Είναι ένα από τα πιο ωραία γκολ που έχω πετύχει στην καριέρα μου. Ελπίζω όμως ότι οι φίλοι του Ολυμπιακού το έχουν ξεχάσει, αφού έχει περάσει πολύς καιρός και πλέον να χαίρονται με τα γκολ που θα σκοράρω με τη νέα μου ομάδα»!

Για το εάν θεωρεί πως η ομάδα θα είναι έτοιμη στην έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών της, παρά τα αρκετά νέα πρόσωπα που υπάρχουν πλέον στο δυναμικό, ο Χαβιέρ Σαβιόλα ήταν σαφής: «Σε όλες τις ομάδες από τις οποίες είχα περάσει, έχω καταλάβει ότι το πιο σημαντικό είναι το σύνολο. Δεν παίζει ρόλο ποιες είναι οι μονάδες, αρκεί το σύνολο να είναι αποφασισμένο και ενωμένο. Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, στον Ολυμπιακό, από την εμπειρία μου, κατανοώ πως το πιο σημαντικό είναι να είναι ενωμένος. Να ξέρουμε ποιοι είναι οι στόχοι μας. Καμία ομάδα δεν κέρδισε ποτέ τίποτα σημαντικό, αν δεν ήταν ένα δεμένο σύνολο. Θεωρώ ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη, αρκεί βέβαια να παρουσιάσει και αυτή την ενότητα που προανέφερα».

Για το αν έχει ενημερωθεί για το ότι οι αγαπημένοι παίκτες είναι εκείνοι που σκοράρουν σε βάρος του Παναθηναϊκού: «Ναι, μου έχουν πει πως υπάρχει μία μεγάλη ανάγκη να κερδίζει αυτά τα ματς ο Ολυμπιακός και να μπαίνουν όμορφα γκολ σε αυτά τα ντέρμπι. Εύχομαι όλα τα ντέρμπι από εδώ και πέρα να είναι πολύ όμορφα».


Η παρουσίαση του Σαβιόλα από redplanetgr

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης παραδίδει τη φανέλα με το… από redplanetgr


Δηλώσεις Χαβιέ Σαβιόλα κατά τη διάρκεια της… από redplanetgr

Keywords
Τυχαία Θέματα