Σαμαράς: Η Ελλάδα αφήνει πίσω την κρίση

«Όποιος είχε ενδιαφέρον για την Ευρώπη θα ήταν εδώ σήμερα», τόνισε στις δηλώσεις του από το Ζάππειο Μέγαρο ο πρωθυπουργός καυτηριάζοντας την απουσία Τσίπρα από την επίσημη έναρξη της προεδρίας για να συνεχίσει στέλνοντας μήνυμα προς την ηγεσία της Ε.Ε. «Η Ελλάδα έχασε βιοτικό επίπεδο που δεν έχει χάσει κανένας ευρωπαϊκός λαός από τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο».

Στις δηλώσεις του ο Αντώνης Σαμαράς

τόνισε πως «η Ελλάδα φιλοδοξεί να πετύχει την πιο θετική επαφή του ευρωπαίου πολίτη με την Ένωση και ότι γι’ αυτό οι αρχές θα είναι η αντιμετώπιση των ζωτικών προβλημάτων, οικονομική ανάκαμψη, καταπολέμηση της ανεργίας, θωράκιση της κοινωνικής συνοχής της Ενωσης κατοχύρωση της ασφάλειας εξωτερικής και εσωτερικής. Είναι μετά η εμβάθυνση της Ενωσης για να αντιμετωπιστούν τα κατασκευαστικά προβλήματα που ανέδειξε η κρίση για να διασφαλίσουμε το ευρώ»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην οικονομική κρίση που πέρασε η χώρα λέγοντας χαρακτηριστικά :Η Ελλάδα αφήνει πίσω της την κρίση. Κοιτάξτε πίσω σας τι περάσαμε τα τελευταία χρόνια και τι έχουμε γύρω μας. Πάνω στην επιτυχία του ευρωπαϊκού εγχειρήματος έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους και λαοί εκτός Ευρώπης. Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση που ήταν άπιαστο όνειρο τώρα γίνεται πραγματικότητα. Μία ισχυρή και ασφαλέστερη Ευρώπη είναι εγγύηση για έναν ασφαλέστερο και ισχυρό κόσμο».

Ο κ. Σαμαράς τον ευχαρίστησε τον Μπαρόζο χαρακτηρίζοντας τη σημερινή μέρα ως «ξεχωριστή ημέρα» ενώ ταυτόχρονα έστειλε μήνυμα στην Ευρώπη λέγοντας: «Η Ελλάδα πέρασε απίστευτες δυσκολίες, έχασε βιοτικό επίπεδο που δεν έχει χάσει κανένας ευρωπαϊκός λαός από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Το έκανε συντονισμένα με την βοήθεια της Ευρώπης για να έχουν οι επόμενες γενιές ελπίδα

Αναφερόμενος στους στόχους της ελληνικής προεδρίας επισήμανε μεταξύ άλλων πως «η Ελλάδα φιλοδοξεί να πετύχει την πιο θετική επαφή του ευρωπαίου πολίτη με την Ένωση γι αυτό οι αρχές θα είναι η αντιμετώπιση η αντιμετώπιση των ζωτικών προβλημάτων, οικονομική ανάκαμψη καταπολέμηση της ανεργίας, θωράκιση της κοινωνικής συνοχής της Ενωσης κατοχύρωση της ασφάλειας εξωτερικής και εσωτερικής. Είναι μετά η εμβάθυνση της Ενωσης για να αντιμετωπιστούν τα κατασκευαστικά προβλήματα που ανέδειξε η κρίση για να διασφαλίσουμε το ευρώ».

Τέλος κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με τις εθνικές εκλογές ο πρωθυπουργός δήλωσε πως «οι επόμενες εθνικές εκλογές θα γίνουν το 2016, υπάρχει σταθερότητα στην Ευρώπη και θα διατηρηθεί»ενώ υπογράμμισε ότι «το διακύβευμα των ευρωεκλογών είναι εντός ή εκτός Ευρώπης. Οι ψηφοφόροι πρέπει να αποφασίσουν κατά πόσο θέλουν ή δεν θέλουν την Ευρώπη. Ελπίζω ότι θα αποφασίσουν υπέρ της Ευρώπης».

The post Σαμαράς: Η Ελλάδα αφήνει πίσω την κρίση appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα