Σαμαράς: Η απάντηση στην κρίση είναι οι επενδύσεις

Πρόσκληση στους επιχειρηματίες της Κίνας να επενδύσουν στην χώρα μας, σε τομείς που αφορούν τις μεταφορές, όπως τα τρένα, τα λιμάνια και την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, απηύθυνε την Τετάρτη ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς με αφορμή την παρουσία του προέδρου του κινεζικού ομίλου COSCO κ. Γουέι Τζιαφού στα εγκαίνια της νέας προβλήτας εμπορευματοκιβωτίων στο Ικόνιο του Πειραιά.

Ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του σημείωσε

πως στο ταξίδι του στην Κίνα διαπίστωσε ότι υπάρχουν απεριόριστες δυνατότητες συνεργασίας σε διάφορους τομείς της οικονομίας, ενώ προανήγγειλε ότι σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθεί και επίσημα η αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

«Όποια και αν είναι η ένταση και η μορφή της κρίσης, η απάντηση είναι οι επενδύσεις. Είμαστε στο μέσο της διαπραγμάτευσης για μια νέα συμφωνία για τη δυτική πλευρά, που αν ολοκληρωθεί και εγκριθεί από τις κοινοτικές αρχές, θα επενδυθούν επιπλέον 224 εκατ. ευρώ και θα δημιουργηθούν 500 μόνιμες θέσεις εργασίας, καθώς και άλλες 200 κατά τα τρία χρόνια των κατασκευών» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Τέλος ο κ.Σαμαράς εξέφρασε την εκτίμηση του ότι το λιμάνι του Πειραιά θα αποκτήσει δυναμικότητα 7 εκατ. τόνων, η επένδυση θα φτάσει τα 500 εκατ. ευρώ και οι θέσεις εργασίας θα ξεπεράσουν τις 3.000 ενώ όπως τόνισε ο Πειραιάς σύντομα θα γίνει το πρώτο λιμάνι της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα