Σαμαράς: Αφήσαμε κάποιους στη μιζέρια τους (BINTEO)

Μετά την ανακοίνωση της επιτυχούς έκδοσης πενταετούς ομολόγου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προχώρησε σε διάγγελμα, στο οποίο τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ανοίξαμε το δρόμο για φθηνότερο δανεισμό στο μέλλον. «Εφόσον όλα πάνε καλά, στο εξής θα μπορούμε να δανειστούμε μεγαλύτερα ποσά και με καλύτερα επιτόκια» είπε ο Πρωθυπουργός σημειώνοντας πως ««οι θυσίες των Ελλήνων πιάνουν τόπο γιατί βγαίνουμε από την κρίση. Φτάσαμε ως εδώ με πίστη στη δύναμη του Έλληνα, με σχέδιο, προσπάθεια και σκληρές διαπραγματεύσεις».
Επεσήμανε

όμως πως έχουμε δρόμο μπροστά μας για να βγούμε οριστικά από την κρίση.

«Η υποδοχή του 5ετούς ομολόγου ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ελάχιστοι πίστευαν ότι θα τα καταφέρναμε, όμως τα καταφέραμε, αφήνοντας πίσω κάποιους στη μιζέρια τους», επεσήμανε με αφορμή την επιστροφή της Ελλάδας στις διεθνείς κεφαλαιαγορές ύστερα από τέσσερα χρόνια αποκλεισμού. Πρόσθεσε: «Πριν από δύο χρόνια ελάχιστοι περίμεναν ότι θα τα καταφέρουμε».

Τόνισε, ακόμη, πως η εμπιστοσύνη στην Ελλάδα επισφραγίστηκε από τον πιο αντικειμενικό κριτή, από τις ίδιες τις αγορές.

Την επόμενη φορά η χώρα θα μπορεί να δανειστεί μεγαλύτερα ποσά με χαμηλότερα επιτόκια, συμπλήρωσε ο Σαμαράς εξηγώντας ότι αυτή τη φορά πήραμε 3 δισ. ευρώ γιατί δεν είχαμε περισσότερα ανάγκη.

Με την αποκατάσταση, δε, της εμπιστοσύνης θα μειωθεί άμεσα το συνολικό κόστος δανεισμούς της χώρας καθώς εξοικονομούμε ήδη εκατοντάδες εκατομμύρια από τη μείωση των επιτοκίων των εντόκων γραμματίων. «Δεν θα αυξηθεί το κόστος δανεισμού της χώρας» δήλωσε κατηγορηματικά ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο γεγονός ότι πλέον και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις θα μπορούν να δανείζονται με καλύτερους όρους στο εξωτερικό.

«Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για τη στάση του το λαό» δήλωσε ο πρωθυπουργός. «Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω τον κάθε Έλληνα βουλευτή που στήριξε τις αποφάσεις και τις μεταρρυθμίσεις στη χώρα» σημείωσε.

«Θέλουμε τους Έλληνες πιο ενωμένους από ποτέ. Με ενωτικό πνεύμα λειτούργησε αυτή η κυβέρνηση συνεργασίας, ενωμένοι θα συνεχίσουμε. Αυτό μας ενώνει όλους και αυτή την ενότητα θα διαφυλάξουμε πάνω από όλα» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Πηγή φωτο eurokinissi

The post Σαμαράς: Αφήσαμε κάποιους στη μιζέρια τους (BINTEO) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα