Σαμαράς : Η θάλασσα είναι η ιστορία μας και η πηγή δύναμης μας

Με τη φράση: «η θάλασσα είναι η ιστορία μας, είναι η πηγή δύναμής μας, είναι η ψυχή μας» ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε απόψε τους Έλληνες εφοπλιστές για τη δωρεά δύο περιπολικών σκαφών στο Λιμενικό Σώμα.

Στην τελετή παράδοσης παραλαβής της σημαντικής χορηγίας, ο Αντ. Σαμαράς αναφέρθηκε στα μέγιστα οικονομικά και κοινωνικά ευεργετήματα που προσφέρει η ναυτιλία στην πατρίδα από αρχαιοτάτων χρόνων και εξήρε τις προσπάθειες του λιμενικού στην

πάταξη του λαθρεμπορίου , τη διασφάλιση των θαλάσσιων συνόρων και στη διατήρηση του ζωντανού κυττάρου της νησιωτικής χώρας. Είπε χαρακτηριστικά: «Το πρώτο πράγμα που θέλω να αναγνωρίσω με αυτήν την ευκαιρία είναι τα μαθήματα θέλησης, του υψηλού αισθήματος ευθύνης που παραδίδουν καθημερινά τα στελέχη του Λιμενικού μας Σώματος. Έχετε δει οι περισσότεροι το πρόσφατο βίντεο με τους λιμενικούς στο λιμάνι της Κιμώλου, που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, υπό τις πιο αντίξοες καιρικές συνθήκες, για να δέσει το πλοίο και να μην στερηθούν οι νησιώτες μας τα αγαθά που έχουν τόσο ανάγκη. Έχετε δει τους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού στο Ανατολικό Αιγαίο. Στα ανατολικά θαλάσσια σύνορα της Πατρίδας να αποτελούν τον κυματοθραύστη απέναντι στα κύματα παράνομων μεταναστών, που συρρέουν από την Ασία. Όλοι τους αποτελούν αφανείς ήρωες αυτού του Τόπου, σε στιγμές δύσκολες που περνάει ο Τόπος μας. Και θέλω, πραγματικά, από καρδιάς να τους ευχαριστήσω και να τους συγχαρώ».

Keywords
Τυχαία Θέματα