Σαλπιγγίδης: «Είναι μεγάλη ομάδα η Ελλάδα»

Η Ελλάδα απέδειξε απέναντι στη Σλοβακία το λόγο για τον οποίο συγκαταλέγεται στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης, σε κάθε περίπτωση δε το πόσο μεγάλη ομάδα είναι, όπως υπογράμμισε ο «χρυσός» σκόρερ της εθνικής στην Μπρατισλάβα, Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

«Σε τέτοιου είδους παιχνίδια μετράει μόνο η νίκη. Το σημαντικό είναι να κερδίζει

η εθνική, όχι αν θα πετυχαίνω εγώ τέρματα. Οι τρεις βαθμοί είναι η ουσία. Νομίζω ότι οι μεγάλες ομάδες δεν φοβούνται, απλώς έχουν αυτοσυγκέντρωση και σέβονται τον κάθε αντίπαλο. Είμαστε μεγάλη ομάδα και το αποδείξαμε» δήλωσε ο επιθετικός του ΠΑΟΚ, που οσάκις σκοράρει στους λεγόμενους «κρίσιμους» αγώνες, η εθνική γράφει σελίδες δόξας: με το γκολ του στην Ουκρανία έστειλε την Ελλάδα στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, απέναντι στη Νιγηρία σκόραρε το πρώτο τέρμα της Ελλάδας σε Παγκόσμιο Κύπελλο, που οδήγησε στην πρώτη νίκη (2-1) της εθνικής σε Μουντιάλ, στην πρεμιέρα του Euro 2012 «σκότωσε» την Πολωνία μέσα στο σπίτι της…

«Πάντα θέλω να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό και να βοηθάω την ομάδα μου. Είμαστε περήφανοι ως Έλληνες. Ευελπιστούμε να έχουν στραβοπατήματα οι αντίπαλοί μας και να καταφέρουμε να κάνουμε εμείς το ταξίδι στη Βραζιλία, αν και έχει ακόμα δρόμο», πρόσθεσε ο Σαλπιγγίδης.

«Είμαστε πρώτοι με τη Βοσνία, με το επόμενο παιχνίδι να είναι το Μάρτη. Επειδή υπάρχει μεγάλη χρονική διάρκεια μέχρι το επόμενο ματς, είναι σημαντικές οι νίκες και οι βαθμοί. Εμείς συνεχίζουμε στον ίδιο βαθμό, δείχνουμε χαρακτήρα σε δύσκολες συνθήκες και συνεχίζουμε απτόητοι», τόνισε ο Γιώργος Καραγκούνης.

«Ήταν μια μεγάλη νίκη, μέσα σε δύσκολη έδρα και απέναντι σε μια καλή ομάδα. Σίγουρα δεν ικανοποιήσαμε με την απόδοσή μας, αλλά το σημαντικό είναι ότι πήραμε τους τρεις πόντους που δεν καταφέραμε με τους Βόσνιους», δήλωσε ο Αλέξανδρος Τζιόλης και συνέχισε: «Έχουμε ακόμα πολλά παιχνίδια μπροστά μας. Το επόμενο είναι τον Μάρτιο και το καλό είναι πως μέχρι τότε θα έχουν επιστρέψει και οι τραυματίες».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Σαμαράς επισήμανε πως «το σημαντικό είναι οι τρεις βαθμοί σε ένα κακό γήπεδο και με δύσκολες καιρικές συνθήκες. Κρατάμε χαρακτήρα και θέληση για να πάρουμε το τρίποντο. Συνεχίσουμε χέρι-χέρι αλλά έχουμε δρόμο ακόμη».

Keywords
Τυχαία Θέματα