Σάλλας: Θωρακισμένο το ελληνικό τραπεζικό σύστημα

«Ασφαλές και θωρακισμένο» χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας το ελληνικό τραπεζικό σύστημα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του ομίλου για το 2012.

Ο κ. Σάλλας εκτίμησε ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι σε ισχυρότερη θέση μετά την κεφαλαιακή τους αποκατάσταση και την αναδιάρθρωση

του τραπεζικού συστήματος και συμπλήρωσε ότι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των καταθετών είναι μονόδρομος για την αποκατάσταση της ρευστότητας και την έξοδο από την κρίση.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι η Τράπεζα Πειραιώς με την απορρόφηση των δραστηριοτήτων των τριών κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, συμμετέχει ενεργά στην αναδιάρθρωση και σταθεροποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και στις προσπάθειες ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας, ενώ διασφαλίζει τους καταθέτες και τους εργαζόμενους των κυπριακών καταστημάτων.

Ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς εμφάνισε 513 εκατομμύρια ευρώ ζημιές κατά την περυσινή χρήση και ετοιμάζεται για ανακεφαλαιοποίηση. Τα καθαρά έσοδα λειτουργίας έφτασαν τα 2.217.000 ευρώ και τα λειτουργικά έξοδα σε 909 εκατομμύρια, μετά την ενσωμάτωση τους τελευταίους πέντε μήνες της Αγροτικής Τράπεζας και επί μισό μήνα της Γενικής Τράπεζας.

Πηγή: toxrima.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα