Σαχπατζίδης: Ο Άκης ζει στον κόσμο του..

Ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας από την Θεσσαλονίκη Γιώργος Σαχπατζίδης αποκάλεσε «Φαντομά» τον Άκη Τσοχατζόπουλο, γιατί όπως είπε «είναι παντού και δεν φαίνεται πουθενά» ο ίδιος κάλεσε τον Τσοχατζόπουλο να πει την αλήθεια και τόνισε πως η απολογία του
θα είναι κατάθεση ψυχής, καθώς αυτό οφείλει στην οικογένειά του.

Όπως είπε ο κατηγορούμενος, αν και λόγω της συγγένειας που είχε με τον πρώην υπουργό Γ. Ακριτίδη δεν στήριζε πολιτικά τον Τσοχατζόπουλο, μετά τις εκλογές του 2004 ανέλαβε να τον βοηθήσει γιατί μετά το γάμο του η δημοτικότητα του είχε πέσει δραματικά στη Βόρεια Ελλάδα.

Σαχπατζίδης: Κάποια στιγμή ο κ. Τσοχατζόπουλος μου είπε ότι υπάρχουν Άραβες και Κύπριοι επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται για επενδύσεις και επειδή δραστηριοποιούμαι στο χώρο των ακινήτων με έβαλε στην εταιρεία TORCASSO (offshore μέσω της οποίας μεταβιβάστηκαν ακίνητα).

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, ο Άκης Τσοχατζόπουλος φέρεται να του είπε πως οι άνθρωποι πίσω από τα ακίνητα τον εξυπηρετούσαν στις εκλογές οπότε έπρεπε να του δώσει μαύρα τα χρήματα.
Σαχπατζίδης: Το ρίσκο του μεγάλου κέρδους με κέντρισε και είπα το ναι. Αυτό το μεγάλο λάθος με κατέστρεψε και σήμερα πια τα έχω χάσει όλα.
Στην απολογία του ο κατηγορούμενος, αναφέρθηκε στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του, κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα και υποστήριξε ότι «εγώ είμαι στην φυλακή γιατί έδωσα λεφτά στον Τσοχατζόπουλο».

Όπως είπε ο Γιώργος Σαχπατζίδης, έδωσε στον Ακη Τσοχατζόπουλο σε μετρητά για την αγορά των ακινήτων, προεκλογική καμπάνια και δάνειο συνολικό πόσο 9 εκατομμύρια ευρώ.
Σαχπατζίδης: Ο Τσοχατζόπουλος εμφάνισε τα επίμαχα ακίνητα ως ιδιοκτησία Αράβων και Κυπρίων επενδυτών που ήθελαν πια να φύγουν από την Ελλάδα και πουλούσαν. Το τελικό τίμημα που κατέβαλα ήταν 7,5 εκατ. ευρω. Στον Τσοχατζόπουλο είχα δώσει ποσό 1 εκατ. ευρώ για τις εκλογές του 2004, ενώ τον είχα δανείσει και άλλες 700 χιλιάδες ευρώ έναντι των οποίων, ο πρώην υπουργός μου είχε δώσει μετοχές της ΙΑΝΟΣ.

Στην απολογία του, ο Γιώργος Σαχπατζίδης ανέφερε ακόμη ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος τον εξαπάτησε και μάλιστα, όπως είπε, εάν δεν βρίσκονταν στη δικογραφία κάποια αποδεικτικά, ο πρώην υπουργός δεν θα αναγνώριζε τίποτα.
Όπως είπε, στη φυλακή όπου τα κελιά τους είναι δίπλα-δίπλα είχε ζητήσει από τον Ακη Τσοχατζόπουλο να πει την αλήθεια. Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, όταν ρώτησε τον πρώην υπουργό αν οι μετοχές που του έδωσε για το δάνειο των 700 χιλιάδων ευρώ είναι αληθινές, πήρε την απάντηση: «σιγά μην σου έδινα τις αληθινές».

Σαχπατζίδης: Ο Άκης Τσοχατζόπουλος ζει στον δικό του κόσμο. Αυτά που σας λέει εδώ τα λέει και στην φυλακή.. Είναι αλλού… λέει για το ΚΥΣΕΑ … Εδώ μας έχει καταστρέψει και δεν του καίγεται καρφί. Έχει πιστέψει το ψέμα του… Εγώ προσεύχομαι για αυτόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα