Ρομπάι: Ενθαρρυντικά σημάδια για λύση στο «κυπριακό»

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, επισκέφθηκε την Κύπρο για να συναντηθεί με τον πρόεδρο της κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Ο κ. Ρομπάι εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι διενέξεις ανάμεσα στις δύο πλευρές (τουρκοκυπριακή και ελληνοκυπριακή) μπορούν να ξεπεραστούν με διάλογο. Ακόμη, σημείωσε πως τα 40 χρόνια που είναι διαιρεμένο το νησί

είναι πάρα πολλά. Ωστόσο, όπως δήλωσε, υπάρχουν αρκετά ενθαρρυντικά σημάδια για λύση στο «κυπριακό» και ευχήθηκε να υπάρξει σύντομα επανάληψη των συνομιλιών και τα δύο μέρη να αδράξουν αμέσως την ευκαιρία.

«Η Κύπρος θα ξεπεράσει τα οικονομικά της προβλήματα»

Ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι αναφέρθηκε στα οικονομικά προβλήματα που μαστίζουν τη χώρα, λέγοντας πως είναι γνώστης των επιπτώσεων που έχουν επέλθει εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και ταυτόχρονα εμφανίστηκε σίγουρος πως η Κύπρος θα ξεπεράσει τα προβλήματά της.

«Αφοσιωμένοι στο μνημόνιο»

Την πλήρη αφοσίωσή του στο μνημόνιο, εξέφρασε ο κ. Αναστασιάδης στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, λέγοντας πως είναι ικανοποιημένος από τη θετική αξιολόγηση της Τρόικας.

Αναφερόμενος στον τραπεζικό τομέα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι με τις αλλαγές που έγιναν αναδεικνύεται πιο ισχυρός και καλά κεφαλαιοποιημένος, αποκαθιστώντας την εμπιστοσύνη των καταθετών. Παραδέχθηκε, όμως, ότι ο δρόμος προς τα εμπρός δεν είναι εύκολος, αλλά έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο πνεύμα ενότητας μεταξύ του λαού.

Σχετικά με το Κυπριακό, ο κ. Αναστασιάδης επανέλαβε ότι θα εργαστεί με αποφασιστικότητα για επίτευξη μόνιμης και διαρκούς λύσης προς όφελος όλων των Κυπρίων. Τέλος, τόνισε ότι για να αποφευχθεί η επανάληψη της προηγούμενης διαδικασίας, η οποία δεν αποδείχθηκε παραγωγική, θα πρέπει να υπάρξει καθορισμός της ουσίας και των στόχων με ξεκάθαρο τρόπο.

The post Ρομπάι: Ενθαρρυντικά σημάδια για λύση στο «κυπριακό» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα