«Ρεπορτάζ» ντροπή για τους ντοπαρισμένους σταρ…

Του Γιάννη Ντάσκα

«Όταν ο Αμερικανός Τάισον Γκέι έσπαγε τα χρονόμετρα στο μεγάλο χρυσό μήτιγκ της Ζυρίχης κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ήταν ντοπαρισμένος».

Με αυτή τη φράση άρχισε το ρεπορτάζ του Mega για το ντόπιγκ στους μεγάλους πρωταθλητές του κόσμου και ύστερα αναφέρθηκε σε πέντε Τζαμαϊκανούς μεταξύ των οποίων και ο πρώην παγκόσμιος ρέκορντμαν των 110 μέτρων Ασάφα Παουελ.

Μπα; Τι λέτε μωρέ;

Πώς δεν μπορούσε να φανταστεί; Και εμείς εδώ και πολλοί άλλοι στην Ελλάδα,

μεταξύ των οποίων και ειδικοί, όπως ο γνωστός αθλητίατρος Σταύρος Χάντζος ανοιχτά γράψαμε και είπαμε ότι δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο πιθανότητες να μην είναι ντοπαρισμένα τα τζαμαϊκανά αστέρια. Ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να τρέχει σαν πύραυλος ο Πάουελ και ο ακόμα πιο διάσημος Γιουσεϊν Μπόλτ με εφόδια το… DNA που δήθεν βρέχει στη Τζαμάϊκα, η τις… γλυκοπατάτες που είπε ο Μπόλτ ότι τρέφεται,ή την σπέσιαλ προπόνηση στις παραλίες με την άμμο.

Πέφτουν πράγματι εκεί στο Mega από τα σύννεφα και δεν μπορούσαν να το φανταστούν;

Όχι βέβαια.

Οι μεγάλες αθλητικές εταιρείες,τα μεγάλα κόλπα με τα ρεκόρ κινούν χρήμα και διαπλοκή και επιβάλλουν στα συστήματα εξουσίας να…πέφτουν από τα σύννεφα,ώστε οι άλλοι που δεν πιάνονται να είναι οι δήθεν καθαροί.

Ο Αμερικανός Γκέι πάντως τους κατέβασε λίγο τα… δηλώνοντας ότι δεν είναι θύμα καμιάς συνωμοσίας αντιπάλων του αλλά έκανε απλά λάθος και εμπιστεύθηκε λάθος άνθρωπο που του έδωσε ντόπες μαζί με τα αθώα συμπληρώματα διατροφής.

Λέει αλήθεια;

Όχι βέβαια.Καλύπτει το σύστημα έξυπνα ,θα τιμωρηθεί για δυο χρόνια και ύστερα ούτε γάτα,ούτε ζημιά.

Τώρα στους στίβους βλέπουμε π.χ. αθλητές παραμορφωμένους από τις ντόπες με σαγόνια καρχαρία, όπως ο Βρετανός Τσεϊμπερς να κερδίζουν χρυσά μετάλλια και ας είχαν πιαστεί πριν λίγα χρόνια ντοπέ. Εξέτισαν την ποινή…

Έκοψαν το ντόπιγκ; Όχι βέβαια. Η παρουσία τους στους στίβους όμως δίνει το άλλοθι που χρειάζεται.Η ντόπα τιμωρήθηκε,άρα ό,τι βλέπετε είναι καθαρό. Και τα κέρδη τεράστια.

Η ντόπες πια έχουν επεκταθεί σε όλα τα αθλήματα και μόνο θυμηδία προκαλούν όσα αθώα γράφονται και λέγονται για την …επιδημία οξείας λευχαιμίας στον ελληνικό στίβο.

Τι είχες Γιάννη; Αυτό που είχα από όταν ανακαλύφθηκαν οι ντόπες…

Keywords
Τυχαία Θέματα