Ρένα Δούρου: «Εκτός ευρώ, αν δεν σώζεται η χώρα»

Η μόνη προλογική «σύσταση» που μπορούμε να κάνουμε για την ομιλούσα τέσσερις ξένες γλώσσες βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, είναι να… προσέξετε τη πολυσήμαντη φωτογραφία με τον πατριάρχη Βαρθολομαίο. Δέχθηκε να μας μιλήσει και την ευχαριστούμε.

Δημοσιογράφος: Πολλοί μας ρωτούν αν από το σημερινό ευρώ, όπως αυτό επηρεάζει σήμερα τη ζωή των Ελλήνων, είναι πιο συμφέρον να γυρίσουμε σε εθνικό νόμισμα. Σύμφωνα με

τους υπολογισμούς των επιστημονικών συμβούλων του ΣΥΡΙΖΑ είναι καλύτερα να μείνουμε στο ευρώ;
Ρ. Δούρου: Να υπογραμμίσω, κατ’ αρχάς, ότι εκείνο που προέχει για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι το να μπει άμεσα τέλος στην καταστροφή από την ύφεση που βιώνει σήμερα η κοινωνία μας. Και για αυτό δεν ευθύνεται το νόμισμα, αλλά η πολιτική «εσωτερικής υποτίμησης» και μια στρεβλή οικονομική ανάπτυξη των τελευταίων σαράντα ετών. Να θυμίσω εδώ ότι εμείς, τον Μάρτιο του 2010, οργανώσαμε στην Αθήνα ένα μεγάλο διεθνές συνέδριο, με καθηγητές, οικονομολόγους, συνδικαλιστές πρώην υπουργούς που είχαν διαχειριστεί διαγραφή χρέους από όλο τον κόσμο, όπου εξετάσαμε πραγματικά όλα τα ενδεχόμενα, εντός κι εκτός ευρώ. Το συμπέρασμα ήταν ότι εκείνο που μετράει είναι η πολιτική που ασκείται στο όνομα του νομίσματος και όχι το νόμισμα καθεαυτό. Σε κάθε περίπτωση, εμάς στόχος μας είναι η διάσωση της κοινωνίας εντός του ευρώ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο.

βάστε τη συνέχεια στο «Παρασκήνιο» που κυκλοφορεί σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα