Ρεκόρ στον τουρισμό θα έχει φέτος η χώρα μας

Με την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές ξεκινά μια σειρά «θετικών αλλαγών και μηνυμάτων» για την χώρα μας στην οποία περιλαμβάνεται και η αύξηση των αφίξεων των τουριστών που αναμένεται να αποτελέσει το νέο ρεκόρ των τελευταίων χρόνων. Όλα τα παραπάνω δήλωσε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Bloomberg.

Η υπουργός τόνισε επίσης ότι η χώρα μας άφησε πίσω τις μεγάλες δυσκολίες και πως η κατάσταση

της ελληνικής οικονομίας αρχίζει φέτος την ανάκαμψη του.

Πέρυσι επισκέφτηκαν την Ελλάδα 18 εκατομμύρια τουρίστες που ήταν ένας αριθμός ρεκόρ, ενώ εκτός από τους «κλασικούς» τουρίστες ( Γερμανούς και Βρετανούς) είδαμε και επισκέπτες από τις αναδυόμενες αγορές όπως η Βραζιλία και η Κίνα, φέτος περιμένουμε ακόμα περισσότερους.

Ενώ σε σχετική ερώτηση με τους τουρίστες από τη Ρωσία που πέρυσι ήταν 1,4 εκατομμύρια και αν αυτοί θα μειωθούν λόγω της κακής σχέσης που υπάρχει αυτή τη στιγμή με την Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγω Ουκρανίας, η κ. Κεφαλογιάννη επισημαίνει πως αυτό δεν θα αποτελέσει πρόβλημα καθώς: «τους πρώτους τρεις μήνες του 2014 παρατηρήθηκε αύξηση 12% στον αριθμό εκδόσεων ταξιδιωτικών θεωρήσεων στη Ρωσία, ένα μήνυμα που είναι σίγουρα ιδιαίτερα θετικό».

The post Ρεκόρ στον τουρισμό θα έχει φέτος η χώρα μας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα