Ρεαλιστικό διακανονισμό οφειλών ζητά ο Σκορδάς

Στην ανάγκη να αποκατασταθεί στον χώρο της αγοράς με καλή πίστη και χωρίς χρονοτριβές ένας ρεαλιστικός διακανονισμός των οφειλών, έτσι ώστε να μην οδηγηθούν κλάδοι της οικονομίας, κυρίως της εγχώριας παραγωγής, σε κατάρρευση λόγω οικονομικής ασφυξίας αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς από το βήμα του συνεδρίου «CEO Forum 2013 – Changing Together», που διοργάνωσε το περιοδικό «σελφ σέρβις».

Επίσης τόνισε την σημασία της ενίσχυσης της εξωστρέφειας του ελληνικού προϊόντος, ενώ αναφερθείς στο θέμα των

τιμών είπε χαρακτηριστικά ότι η μείωσή τους είναι εθνικός μονόδρομος για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής.

«Η μείωση των τιμών, ειδικά σε ό,τι αφορά στα είδη πρώτης ανάγκης για την καθημερινή λειτουργία ενός νοικοκυριού, αποκτά χαρακτηριστικά εθνικού μονόδρομου, γιατί αυτή είναι η μόνη πολιτική που μπορεί να διασφαλίσει την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη» ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Αθανάσιος Σκορδάς.

Ο κ. Σκορδάς αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης το τελευταίο οκτάμηνο με σκοπό την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, τη μείωση του διοικητικού βάρους των επιχειρήσεων, την κινητικότητα στην αγορά και την μείωση των τελικών τιμών για τον καταναλωτή.

«Προφανώς και δεν ισχυρίζομαι ότι η πτώση των τιμών που κατεγράφη στο τέλος του 2012 –μικρή, μεν, αλλά πτώση- είναι αποτέλεσμα αυτών των κυβερνητικών πρωτοβουλιών και μόνον. Η πτώση της ζήτησης κι η αλλαγή της συμπεριφοράς εκ μέρους του καταναλωτή, έχουν τη δική τους συμβολή.»

» Όπως τη δική της συμβολή έχει και η ευελιξία που επιδιώκουν οι περισσότερες επιχειρήσεις, στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν και να βελτιώσουν τα μερίδια αγοράς που κατέχουν» ανέφερε ο κ. Σκορδάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα