Πυρκαγιά στο εργοστάσιο της Creta Farms στο Ρέθυμνο (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα νωρίς το απόγευμα στο εργοστάσιο της Creta Farms στο Λατζιμά Ρεθύμνου, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έπιασαν φωτιά δύο αποθήκες κοντά στην κεντρική μονάδα.

Παρότι το εργοστάσιο ήταν εν λειτουργία, οι εργαζόμενοι δεν κινδύνευσαν.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, το έργο της πυρόσβεσης είναι δύσκολο καθώς οι θερμοκρασίες που έχουν αναπτυχθεί είναι υψηλές και υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης της στέγης στους χώρους που τυλίχτηκαν στις φλόγες, ενώ οι πυκνοί μαύροι καπνοί που είναι ορατοί ακόμα και από την πόλη του Ρεθύμνου,

κάνουν την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

«Η κατάσταση παραμένει πολύ δύσκολη, η φωτιά ”σβήνει – ανάβει”» ανέφερε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρκουλάκης, τρεις ώρες μετά την εκδήλωση της φωτιάς, εξηγώντας ότι οι δύο αποθήκες είναι κατασκευασμένες από πάνελ πολυουραιθάνης, γεγονός που δημιουργεί διαρκείς αναζωπυρώσεις.

Οι πυροσβέστες δίνουν πραγματική μάχη με τις φλόγες, ενώ την επιχείρηση επιβλέπει και ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής στην Κρήτη, Κ. Αραβιάκης, ο οποίος έσπευσε στο Ρέθυμνο λόγω της σοβαρότητας του περιστατικού, ενώ και ο Περιφερειάρχης Κρήτης βρίσκεται στο σημείο.

Έπειτα από υπεράνθρωπες προσπάθειες, οι πυροσβέστες κατάφεραν να “πιάσουν” τη φωτιά στη δεύτερη αποθήκη προτού την καταστρέψει ολοσχερώς, ωστόσο στην πρώτη απ’ όπου ξεκίνησε η φωτιά, η καταστροφή είναι ολοκληρωτική.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από την Πυροσβεστική υπηρεσία Ρεθύμνου, ενώ λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι αποχώρησαν πυροσβεστικά οχήματα από τα Χανιά και το Ηράκλειο. Συγκεκριμένα επιχειρούν συνολικά 38 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 1 υδροφόρα του Δήμου και 3 ακόμη από τους δήμους Αμαρίου και την Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου.

The post Πυρκαγιά στο εργοστάσιο της Creta Farms στο Ρέθυμνο (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα