«Πυρά» Βενιζέλου προς ΣΥΡΙΖΑ για την Χρυσή Αυγή

Να μην ταυτίζει τον «αγώνα κατά του ναζισμού και της πολιτικής βίας», όπως είπε με την αντιπολίτευση κατά του μνημονίου, αλλά και να μην κρύβει το στόχο για πρόωρες εκλογές πίσω από τη Χρυσή Αυγή ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας το μεσημέρι της Τετάρτης στη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του Κινήματος.

Παράλληλα ο κ. Βενιζέλος κάλεσε όλους να μην βιάζονται σχετικά με την εξέλιξη της δικαστικής πλευράς για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, λέγοντας ότι βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο και θέλοντας με τον τρόπο αυτό να υπερκεράσει το θέμα και τις αρνητικές εντυπώσεις, που έχουν δημιουργηθεί μετά την αποφυλάκιση των τριών βουλευτών του ακροδεξιού κόμματος.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι έχουν ενεργοποιηθεί οι μηχανισμοί και αλλάζει η ατμόσφαιρα για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής.

Σημείωσε όμως, φωτογραφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι «ακόμη και τώρα υπάρχουν κάποιοι που αντιδρούν με μισόλογα και αμηχανία, που εξακολουθούν να κυριαρχούνται από κριτήρια μικροκομματικά και με μισή καρδιά βλέπουν την αλλαγή που έχει συντελεστεί. Υπάρχουν ακόμη κάποιοι που από τη μια θέτουν το φαινόμενο μιας εγκληματικής Οργάνωσης, το φαινόμενο του ναζισμού, της οργανωμένης κοινωνικής και πολιτικής βίας, και από την άλλη βλέπουν στην ίδια μοίρα στο ίδιο επίπεδο το Μνημόνιο, την κυβερνητική πολιτική, τα δύσκολα μέτρα».

Και αναρωτήθηκε: «Είναι αυτά τα δυο συγκρίσιμα μεγέθη; Είναι ίδιας τάξεως προβλήματα;». Για να προσθέσει στη συνέχεια: «Στην υπόθεση αυτή, που είναι υπόθεση υπεράσπισης της δημοκρατίας και του κράτους Δικαίου, όλοι οι θεσμοί πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και όταν λέω «όλοι οι θεσμοί» εννοώ βεβαίως η Βουλή, τα Κόμματα, τα Μέσα Ενημέρωσης, αλλά και η Δικαιοσύνη στην ανεξαρτησία και την αξιοπιστία της οποίας βασίζεται η ακεραιότητα της δημοκρατίας και του κράτους Δικαίου». Για τον κ. Βενιζέλο απαιτείται «πλήρη και αυστηρή εφαρμογή της ισχύουσας ποινικής νομοθεσίας, η οποία είναι επαρκέστατη. Άλλωστε έχει να αντιμετωπίσει κραυγαλέα, προκλητικά κακουργήματα».

Απέκλεισε δε το ενδεχόμενο εκλογών, επισημαίνοντας ότι «εάν κάποιος τολμήσει να καταστρατηγήσει τις κοινοβουλευτικές και εκλογικές διαδικασίες και να ευτελίσει τους θεσμούς, υπάρχει απάντηση η οποία προβλέπεται από το Σύνταγμα: Ο δρόμος αυτός είναι κλειστός και κανείς δεν πρέπει να κρύβεται πίσω από τη Χρυσή Αυγή, για να προωθήσει κάποιους μικροκομματικούς στόχους οι οποίοι είναι τυφλοί γιατί δεν συνοδεύονται από μια ουσιαστική εναλλακτική πρόταση».

Χαρακτήρισε την υπόθεση της αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής «ιστορική, μια υπόθεση αξιών, θεσμών, κοινωνικής αξιοπρέπειας και συνοχής, μια υπόθεση δημοκρατίας και κράτους Δικαίου» και κατέληξε ότι «το ΠΑΣΟΚ στάθηκε εξ αρχής με πολύ μεγάλη σαφήνεια και επιμονή στην υπόθεση αυτή. Η θέση μας ήταν και είναι πάντα η ίδια. Κάλλιο αργά παρά ποτέ! Χαιρόμαστε γιατί αυτό που λέγαμε μόνοι μας για ένα πολύ μεγάλο διάστημα, τώρα είναι η κοινή πεποίθηση της κοινωνίας μας αλλά και ο κοινός παρονομαστής στη δράση των πολιτικών δυνάμεων του συνταγματικού τόξου».

The post «Πυρά» Βενιζέλου προς ΣΥΡΙΖΑ για την Χρυσή Αυγή appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα