Π.Σκουρλέτης:”Απόλυτα επιτυχημένο το ταξίδι στη Λατινική Αμερική”

Τον χαρακτηρισμό “απόλυτα επιτυχημένο” έδωσε στο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στη Λατινική Αμερική, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, σε μία περίοδο που όπως τονίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ “η Ελλάδα έχει ανάγκη από συμμάχους, έχει ανάγκη να αντλήσει εμπειρίες, μέσα από διαφορετικές καταστάσεις και συνθήκες

Μιλώντας

σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ακόμα πως ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ προγραμματίζει νέες συναντήσεις στο εξωτερικό, επιχειρώντας να θέσει θέμα συνολικής αλλαγής στην οικονομική στρατηγική της Ευρώπης απέναντι στην κρίση.

Ο κ. Σκουρλετης υπογράμμισε την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ για σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής με σκοπό την συνολική αλλαγή της οικονομικής στρατηγικής της Ευρώπης απέναντι στην κρίση,ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά: ”Γνωρίζετε, ότι βασική μας πρόταση για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, τόσο για την Ελλάδα αλλά και για το σύνολο πια των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, είναι η ανάγκη να υπάρξει έκτακτη Σύνοδος Κορυφής, για να τεθεί το θέμα μιας συνολικής αλλαγής στην οικονομική στρατηγική της Ευρώπης απέναντι στην κρίση, που είναι απ’ ό,τι βλέπετε το μεγάλο ζητούμενο”.

Σε ό,τι αφορά τη λίστα Λαγκάρντ, ο Πάνος Σκουρλέτης υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ περιμένει τα αποτελέσματα της δικαστικής έρευνας, υπογραμμίζοντας πως «μετά, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αξιοποιήσει όσες δυνατότητες έχει από το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο για να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει και όπως πρέπει».

Απαντώντας στο εάν ο ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να προχωρήσει σε πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος εκτίμησε ότι αφότου υπάρξουν στοιχεία από τη δικαστική έρευνα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει με προσεκτικά βήματα, χωρίς διάθεση να συγκαλυφθεί το οτιδήποτε, θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες και σε όλα τα επίπεδα που δίνει το υπάρχον νομικό πλαίσιο.

Καλούμενος να σχολιάσει τη στάση της ΔΗΜΑΡ και το ενδεχόμενο στήριξης της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σκουρλέτης αποκλαλεσε ως «θετικό» το να επιμείνει σε μια τέτοια στάση μέχρι τέλους η Δημοκρατική Αριστερά, δίχως να παραλείψει όμως να υπογραμμίσει ότι η εν λόγω στάση θα έπρεπε να είχε έρθει πολύ νωρίτερα από τη ΔΗΜΑΡ, «όταν διαπιστώθηκε ότι ο βασικός εταίρος αυτής της κυβέρνησης, ο κ. Βενιζέλος, έχει τεράστιες ευθύνες, πολιτικές και ηθικές, για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ» και «θα έπρεπε πολύ πιο έγκαιρα να πάρει τις αποστάσεις της, από τη στάση του».

Κλείνοντας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας αναφορά στην υπόθεση του ΕΟΤ, παρατήρησε πως «ακόμα και σε αυτά τα δύσκολα χρόνια της κρίσης πάντα κάποιοι, παρά τα αντιθέτως λεγόμενα, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τη δημόσια περιουσία, ως προσωπική τους, ως την οικογενειακή τους περιουσία και δεν χάνουν την ευκαιρία, ακόμα και τώρα, να βουτάνε τα δάχτυλα στο μέλι».

Keywords
Τυχαία Θέματα