«Ψαρεύουν» ευκαιρίες και εξοχικές κατοικίες

Σαφάρι σε Καβάλα, Χαλκιδική, Πιερία αλλά και τα παράλια της Θεσσαλονίκης έχουν ξεκινήσει Ρώσοι, Σκοπιανοί, Ουκρανοί, Σέρβοι και Βούλγαροι προκειμένου να αποκτήσουν τη δική τους εξοχική κατοικία. Το ενδιαφέρον εστιάζεται όχι μόνο στον κλάδο των κατοικιών αλλά και των παραθαλάσσιων οικοπέδων, αρκεί, όπως υποστηρίζουν οι κτηματομεσίτες, να πωλούνται, μισοτιμής και με μεγάλη έκπτωση. Σύμφωνα με κτηματομεσίτες αλλά ιδιοκτήτες κατασκευαστικών

εταιρειών των περιοχών αυτών τα τελευταία δύο χρόνια καταγράφεται αυξημένο ενδιαφέρον, το οποίο εστιάζεται σε ακίνητα μικρής αξίας και εμβαδών και παραθαλάσσια οικόπεδα, τα οποία ζητείται να «βρέχονται από το κύμα».

Μιλώντας στην «Κ» ο επίτιμος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεσιτών Ελλάδος, Γρηγόρης Λιάντας επιβεβαίωσε το γεγονός ότι τα τελευταία δύο χρόνια υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον κυρίως για τις περιοχές της Χαλκιδικής, της Ασπροβάλτας, των Βρασνών και της Πιερίας. «Η περιοχή της Ασπροβάλτας προσελκύει περισσότερο Βούλγαρους, οι οποίοι επιθυμούν ένα σπίτι για τις καλοκαιρινές τους διακοπές με χαμηλό κόστος. Για αυτό κατά βάση ζητούν μικρά διαμερίσματα όχι πάνω από 50 τ.μ.. Η περιοχή της Χαλκιδικής, καθώς οι τιμές εκεί είναι πιο υψηλές, προσελκύει αυτούς που διαθέτουν περισσότερα χρήματα και κυρίως Ρώσους», είπε ο κ. Λιάντας. Σύμφωνα με τον ίδιο, μόνο πέρυσι το καλοκαίρι στην περιοχή της Χαλκιδικής πουλήθηκαν περισσότερα από 100 ακίνητα, υψηλού κόστους και εκατοντάδες άλλα που η τιμή τους δεν ξεπερνούσε τα 60.000 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο karfitsa.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα