Πρόβλημα πάλι με τη «Βίλα Αμαλία»

Άντρο των αντιεξουσιαστών έγινε και πάλι η «Βίλα Αμαλία», καθώς τα ξημερώματα άγνωστοι εν απουσία της αστυνομίας εισέβαλαν και κατέλαβαν το κτίριο, σπάζοντας τις προστατευτικές μπάρες που είχε βάλει η ΕΛΑΣ μετά την πρόσφατη επιχείρηση.

Μόλις έγινε γνωστή η προσπάθεια ανακατάληψης στο σημείο έσπευσαν διμοιρίες των ΜΑΤ οι οποίες έκαναν χρήση χημικών με αποτέλεσμα για λίγα λεπτά να επικράτησε ένταση.

Στη συνέχεια απομακρύνθηκαν οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ και τώρα βρίσκονται

στα 50 μέτρα περιμένοντας διαταγές προκειμένου να επέμβουν στη «Βίλα Αμαλία». Προς το παρόν πάντως δεν υπάρχουν συνομιλίες ανάμεσα στις δύο πλευρές των καταληψιών και της αστυνομίας.

Το βράδυ πάντως υπήρχε έντονη κινητικότητα έξω από το χώρο και προφανώς οι καταληψίες μόλις διαπίστωσαν πως χαλάρωσαν τα μέτρα ασφαλείας μετά από την πρόσφατη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στις 20 Δεκεμβρίου και τη λήξη της προηγούμενης κατάληψης, έγινε νέα απόπειρα να καταληφθεί ξανά το κτίριο.

Υπενθυμίζεται πως μετά την επέμβαση της αστυνομίας στη «Βίλα Αμαλία» υπήρχε στο σημείο 24ωρη φρούρηση, ωστόσο από την πρωτοχρονιά και μετά το κτίριο έπαψε να φρουρείται με αποτέλεσμα να ανακαταληφθεί.

Σχετικά άρθρα

“Κίνηση εντυπωσιασμού η επιχείρηση στη Βίλα Αμαλία”Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό άναψε η Βίλα-Αμαλίας
Keywords
Τυχαία Θέματα