Προσφυγή του You Tube στο τουρκικό Συνταγματικό Δικαστήριο

Στο τουρκικό Συνταγματικό Δικαστήριο προσέφυγε το YouTube για να επιτύχει την άρση του αποκλεισμού του στην Τουρκία.

Το YouTube προσέφυγε στο τουρκικό Συνταγματικό Δικαστήριο γιά να αρθεί η απαγόρευση της ιστοσελίδας στη χώρα. Το YouTube απαγορεύτηκε στις 27 Μαρτίου, μετά από την ανάρτηση ηχητικού ντοκουμέντου που αποκάλυπτε το διάλογο μεταξύ ανώτατων υπαλλήλων των

τουρκικών μυστικών υπηρεσιών σχετικά με την πρόκληση γεγονότων που θα δικαιολογούσαν παρέμβαση στη Συρία. Η τουρκική κυβέρνηση κατήγγειλε την διαρροή ως πράξη «κατασκοπίας» που δημιουργεί «ζήτημα εθνικής ασφάλειας».

Το δικαστήριο ήρε την απαγόρευση του You Tube στις 4 Απριλίου με την δικαιολογία ότι παραβιάζει τα ανθρώπινα διακαιώματα. Ωστόσο, αργότερα το δικαστήριο ανακάλεσε την απόφασή του κι ανακοίνωσε πως η απαγόρευση ισχύει μέχρι να αποσυρθούν οι ηχογραφήσεις που εμπλέκουν τους υπαλλήλους των μυστικών υπηρεσιών.

Υπενθυμίζεται οτι το τουρκικό Συνταγματικό Δικαστήριο είχε απαιτήσει νωρίτερα την άρση της απαγόρευσης του Twitter κρίνοντας ότι αντιβαίνει στην ελευθερία της έκφρασης. Το Twitter είχε αποκλεισθεί στις 20 Μαρτίου με απόφαση του Τούρκου Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν για να σταματήσει η αναμετάδοση τηλεφωνικών υποκλοπών που εμπλέκουν τόσο αυτόν και την οικογένειά του όσο και μέλη της κυβέρνησής του σε σκάνδαλο διαφθοράς.

The post Προσφυγή του You Tube στο τουρκικό Συνταγματικό Δικαστήριο appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα