Προσεκτική άμυνα και «βήμα – βήμα» συνιστούν Παπανικολάυ και Ζήσης

Αποφεύγουν τα μεγάλα λόγια και υπερτονίζουν τη σημασία της βελτίωσης στο αμυντικό κομμάτι οι Έλληνες διεθνείς, που παρότι έχουν παρουσιάσει εξαιρετικό πρόσωπο στα πρώτα φιλικά γνωρίζουν πως εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.

«Στόχος είναι να πάμε βήμα-βήμα. Είμαστε σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο, παίζουμε στην πρεμιέρα με τον θεωρητικά ασθενέστερο αντίπαλο του ομίλου, τη Σουηδία, οπότε είναι κι αυτό μια παγίδα. Ελπίζω να είμαστε έτοιμοι», δήλωσε ο Νίκος Ζήσης κατά την άφιξη της αποστολής στο Ηράκλειο

για τα φιλικά με Φλόριντα Στέιτ και Αγγλία το Σαββατοκύριακο.

«Ο κόουτς δίνει έμφαση στην άμυνα και θέλει η ομάδα να παίζει γρήγορο μπάσκετ γιατί έχει τα στοιχεία να το κάνει. Δουλεύουμε σε όλους τους τομείς και θέλουμε να είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει», πρόσθεσε ο διεθνής γκαρντ, που έσβησε 30 κεράκια σήμερα.

Όσο για τα προσεχή ματς, είπε: «Όσες φορές έχουμε βγει εκτός Αθήνας έχουμε δει την αγάπη του κόσμου. Είναι ένα σημαντικό τουρνουά για μας και για την προετοιμασία μας εν όψει του Ευρωμπάσκετ. Ελπίζω να έρθει όλο το κοινό της Κρήτης για να δει την Εθνική. Πρέπει να είμαστε σοβαροί και να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο. Έχουμε μπροστά μας άλλα οκτώ φιλικά και είναι θετικό ότι οι τραυματίες επιστρέφουν σιγά-σιγά».

Από τη δική του πλευρά, ο Κώστας Παπανικολάου τόνισε: «Φιλοδοξίες έχουμε, αλλά δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια, γιατί μπορεί να χάσεις το δρόμο και να απογοητεύσεις πολύ κόσμο και τον εαυτό σου. Χρειάζεται δουλειά και σκληρή προσπάθεια όπως γίνεται μέχρι τώρα. Πρώτος μας στόχος είναι το πρώτο παιχνίδι, απέναντι στη Σουηδία».

Ο νεαρός φόργουορντ της Μπαρτσελόνα συμφώνησε με τον συμπαίκτη του για τη σημασία της άμυνας. «Η φιλοσοφία του προπονητή μας στηρίζεται στην άμυνα και αυτή η ομάδα έχει συνηθίσει να παίρνει διακρίσεις μέσα από αυτή. Πρέπει να στηριχτείς στην άμυνα για να κάνεις κάτι καλό», ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα