Προχωρούν μαζί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – Όλη η συμφωνία των 43 σημείων μεταξύ Σαμαρά και Βενιζέλου

Στη συνάντηση που είχαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ενέκριναν το τελικό κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας, το οποίο είναι η συμπλήρωση επικυροποίηση αυτού που δημοσιεύτηκε τον Ιούλιο του 2012.

Νέα Δημοκρατία

και ΠΑΣΟΚ παρά τις ιδεολογικές τους διαφορές έχουν ως κοινό στόχο τη σταθερή πορεία της χώρα στη ζώνη του ευρώ και την οριστική έξοδο από την κρίση.

Στόχος είναι η κυβερνητική σταθερότητα και η εξάντληση της τετραετίας, η διαφύλαξη της κοινωνική συνοχής, η ανάπτυξη και η ενίσχυση της απασχόλησης, οι διαρθρωτικές αλλαγές και η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

Επίσης, στόχος της κυβέρνησης είναι να δημιουργηθεί ένα «μέτωπο κοινωνική ευθύνης», όχι νέα μέτρα, αποκατάσταση αδικιών των ευπαθών ομάδων και νέο εθνικό παραγωγικό μοντέλο που βασίζεται στη συνεργασία κράτους και ιδιωτικού τομέα, διαρθρωτικές αλλαγές στο κράτος και η συγκρότηση ενός ευρωπαϊκού κράτους.

Τέλος, η προστασία της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού.

Αυτή προγραμματική συμφωνία αποτελεί το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τους ευρωπαίους εταίρους και το ΔΝΤ ώστε να βγει η χώρα από το μνημόνιο.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το Προγραμματικό Πλαίσιο της κυβερνητικής συμφωνίας

The post Προχωρούν μαζί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – Όλη η συμφωνία των 43 σημείων μεταξύ Σαμαρά και Βενιζέλου appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα