Προανακριτική ζητάνε οι ΑΝ.ΕΛ.


Εμμένουν στην πρότασή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την πολύκροτη υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».

Σε ανακοίνωσή του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Νότης Μαριάς, επανέλαβε τη σχετική πρόταση του κόμματος των ΑΝ.ΕΛ. «προκειμένου να τιμωρηθούν παραδειγματικά όσοι παρανόμησαν με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους στην υπόθεση αυτή», καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του πως η παράταξή του επιμένει και στην

πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το Μνημόνιο.

Αναλυτικότερα, η δήλωση του κ. Μαριά:

«Η Βουλή δια των αρμοδίων οργάνων της αρνήθηκε σήμερα να χορηγήσει στα κόμματα αντίγραφο της νέας λίστας Λαγκάρντ και της κίνησης των σχετικών λογαριασμών.

Απαιτούμε να μας δοθεί το σύνολο των στοιχείων της νέας λίστας Λαγκάρντ διότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι οι προσπάθειες απόκρυψης από τον ελληνικό λαό οδηγούν σε συγκάλυψη προσώπων που έχουν διαπράξει παράνομες ενέργειες που σχετίζονται και με το πολιτικό χρήμα. Το ίδιο δηλαδή που διέπραξε η κυβέρνηση Σαμαρά με την υπόθεση Παπακωνσταντίνου τον οποίο υπενθυμίζουμε ότι στήριξαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για υπουργό της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Εμμένουμε στην πρότασή μας για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ που διατυπώσαμε σήμερα το πρωί προκειμένου να τιμωρηθούν παραδειγματικά όσοι παρανόμησαν με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους στην υπόθεση αυτή.

Επιμένουμε επίσης στην πρότασή μας για σύσταση προανακριτικής επιτροπής και για το Μνημόνιο

Διαβάστε επίσης στο “Π”: “«Ναι» της Κυβέρνησης στην προκαταρκτική” ,

“Προκαταρκτική επιτροπή ζητάνε τα κόμματα για τη λίστα Λαγκάρντ”

Keywords
Τυχαία Θέματα