«Πράσινο φως» από την Κομισιόν για την αναδιάρθρωση της Eurobank

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα το σχέδιο αναδιάρθρωσης της τράπεζας Eurobank, εκτιμώντας ότι η συγκεκριμένη πράξη είναι συμβατή με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί κρατικών ενισχύσεων.

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης θα επιτρέψει στην Eurobank

να καταστεί βιώσιμη μακροπρόθεσμα χωρίς να προκαλεί στρέβλωση των κανόνων ανταγωνισμού, επισημαίνει η Κομισιόν σε σχετική της ανακοίκνωση.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάνθηκε ότι το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ομίλου της Eurobank συνάδει με τους κανόνες κρατικής βοήθειας της ΕΕ. Το σχέδιο θα δώσει τη δυνατότητα στην τράπεζα να καταστεί βιώσιμη μακροπρόθεσμα χωρίς να προκαλεί στρεβλώσεις στον ανταγωνισμό», αναφέρει συγκεκριμένα η Κομισιόν.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ασχοληθεί στο παρελθόν με θέματα κρατικών ενισχύσεων, ζητώντας με αποφάσεις της την ανάκτηση εκατομμυρίων ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την κρατική ενίσχυση υπερ της Ελληνικός Χρυσός ΑΕ. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Κομισιόν έχει παραπέμψει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για μη ανάκτηση ασυμβίβαστων ενισχύσεων, από ορισμένα ελληνικά καζίνα και από την εταιρεία «Αλουμίνιον της Ελλάδος ΑΕ».

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

The post «Πράσινο φως» από την Κομισιόν για την αναδιάρθρωση της Eurobank appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα