Που το πάει ο Λοβέρδος


Αποφασισμένος να απαλλαγεί από τα βαρίδια του παρελθόντος και να χτίσει από το μηδέν το ΠΑΣΟΚ δείχνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Μια πρώτη γεύση των προθέσεων του αναμένεται να δώσει στη σημερινή συνεδρίαση της Κ.Ο., η οποία θα γίνει σε βαρύ κλίμα εξαιτίας της στάσης που τηρεί ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Ο πρώην υπουργός δείχνει να αποστασιοποιείται πλήρως

από τις επιλογές του Ευάγγελου Βενιζέλου, με αφορμή την απόφασή του να συμμετάσχει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση με τεχνοκράτες και όχι με πολιτικά στελέχη.
Στο παρασκήνιο ψιθυρίζεται ότι διαφωνία του κ. Λοβέρδου στη στρατηγική του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι ολοκληρωτική και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν αποδέχτηκε τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.
Στο ερώτημα που το πάει ο πρώην υπουργός δύο είναι στην παρούσα φάση τα επικρατέστερα σενάρια:
1. Αφήνει στον Ευάγγελο Βενιζέλο την πρωτοβουλία των κινήσεων για να αποδείξει στην πράξη ότι δεν θα οδηγήσει στην αναγέννηση του κινήματος. Σε δεύτερη φάση και εφόσον οι συνθήκες είναι ώριμες θα μιλήσει και θα παρουσιάσει το δικό του σχέδιο για το ΠΑΣΟΚ.
2. Ανοίγει το δρόμο για έξοδο και δημιουργία ενός νέου κόμματος το οποίο θα έχει ως βάση του το εκσυγχρονιστικό ρεύμα. Στο ερώτημα εάν συμπεριφέρεται ως δελφίνος, βουλευτής που συνομίλησε μαζί του έλεγε με νόημα στη «Ν», ότι ο πρώην υπουργός δεν ενδιαφέρεται για ένα κόμμα που θα έχει μόνο βενιζελικούς προσανατολισμούς.

Μαύρη τρύπα
Στη σημερινή συνεδρίαση της Κ.Ο., ο κ. Βενιζέλος είναι πιθανό να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τις αλλαγές που θα κάνει στο ΠΑΣΟΚ.
Δεν αποκλείεται μάλιστα να αναφερθεί στη μαύρη οικονομική τρύπα του κόμματος που αγγίζει τα 130 εκ. ευρώ.
Χρυσοχοΐδης

Στο πρόσωπο του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη «καταστάλαξε» ο Ευάγγελος Βενιζέλος για την θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, επιλογή που θα την ανακοινώσει σήμερα στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα