Πόσο αξίζει ένα Μνημόνιο

Να δανειστούμε από αλλού, όχι από τους εταίρους μας και την Τρόικα. Να μην υπογράψουμε άλλο Μνημόνιο. Να ανακτήσουμε την εθνική οικονομική μας ανεξαρτησία. Να μην επιβάλλουν οι ξένοι τα μέτρα που πρέπει να πάρει ο εκάστοτε Υπουργός Οικονομικών.

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα της εκάστοτε αντιπολίτευσης που με τόση ευκολία παπαγαλίζουν οι λαϊκιστές, παρασύρουν την κοινή γνώμη στα λάθη που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάντια.

Η

“αυτόνομη ανεξάρτητη εθνική οικονομική πολιτική” οδήγησε την Ελλάδα στη χρεοκοπία. Ουδείς μας επέβαλε τον υπερδανεισμό σε εθνικό και ατομικό επίπεδο.

Το πρόβλημα όμως που κάθε μέρα βασανίζει κάθε ελληνική οικογένεια, είναι η Απασχόληση. Όταν ο γονιός βλέπει τα παιδιά του να σύρονται ακούσια σε μια τεμπέλικη, αντιπαραγωγική, ράθυμη και τελικά ανήθικη καθημερινότητα λόγω της ανεργίας, δεν μπορεί να πιστέψει στο όραμα της άλλης Ελλάδας που ευαγγελίζεται η -οποιαδήποτε- κυβέρνηση.

Δεν είναι η διαχείριση του Χρέους η πρώτη προτεραιότητα της ελληνικής κοινωνίας. Η διαχείριση των θέσεων εργασίας είναι. Για να πιστέψει στην προοπτική της χώρας η κάθε ελληνική οικογένεια πρέπει να βλέπει τα παιδιά της να σηκώνονται το πρωί και να πηγαίνουν στη δουλειά.

Η Ελλάδα όφειλε να έχει ήδη εκπονήσει το δικό της Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο. Όχι για τη διαχείριση του Χρέους αλλά για την αύξηση των θέσεων απασχόλησης και την υγιή ανάπτυξη.

Το παλιό οικονομικό μοντέλο της χώρας οδήγησε στην υπερκατανάλωση και τον υπερδανεισμό. Οι θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν την περασμένη 20ετία εξαφανίσθηκαν με το πρώτο φύσημα του ανέμου της κρίσης.

Για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα πρέπει να ανοίξουν οι αγορές. Πρέπει να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις. Δυστυχώς, δυστυχέστατα, ο μοναδικός οδικός χάρτης μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα είναι το απεχθές Μνημόνιο.

Είναι ήδη πολύ αργά για να ξεκινήσουμε τώρα να χαράζουμε μιαν άλλη πορεία. Περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο άνεργοι Έλληνες πολίτες δεν μπορούν να περιμένουν ούτε μία μέρα.

Οι θέσεις εργασίας δεν δημιουργούνται στο Δημόσιο.

Δεν είναι οι κρατικές επενδύσεις που θα φέρουν υγιή απασχόληση. Είναι όμως η εθνική αναπτυξιακή στρατηγική που μπορεί να υποστηρίξει τον ιδιωτικό τομέα ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

Κάθε μήνα, η Ελλάδα πληρώνει 2,3 δις Ευρώ για συντάξεις. Κάθε μήνα καταβάλλονται 4.4 εκατομμύρια συντάξεις σε 2,7 εκατομμύρια συνταξιούχους. Οι συντάξεις αυτές καταβάλλονται από τις κρατήσεις μισθού των 3,6 εκατομμυρίων εργαζομένων στην Ελλάδα.

Αν στους συνταξιούχους προσθέσουμε και τους ανέργους που κι αυτοί στηρίζονται από τα χρήματα που παρακρατούνται από τους μισθούς όσων εργάζονται, το αποτέλεσμα είναι θλιβερό: Τρία εκατομμύρια εξακόσιοι χιλιάδες εργαζόμενοι στηρίζουν το εισόδημα 4 εκατομμυρίων ανέργων και συνταξιούχων.

Στην Ελλάδα σήμερα δεν υπάρχει άλλη πιο επείγουσα προτεραιότητα από την Απασχόληση.

Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη διαθέσιμη άλλη συνταγή πέραν της εφαρμογής του Μνημονίου….

The post Πόσο αξίζει ένα Μνημόνιο appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα