Πως θα βάλει τάξη στις ΔΕΚΟ η κυβέρνηση

Το πιστόλι στον κρόταφο ετοιμάζεται να βάλει το υπουργείο Οικονομικών στους δημόσιους φορείς καθώς σύμφωνα με την νέα εγκύκλιο του υπουργείου, όποιος τομέας πιαστεί να μην έχει καταθέσει επακριβώς τα στοιχεία για τις οικονομικές του δραστηριότητες τότε θα υποστεί κυρώσεις, όπως η δέσμευση των εσόδων από τον τακτικό προϋπολογισμό ή ακόμα και παύση όλου του ΔΣ του φορέα.

Συγκεκριμένα, όπως αναγράφεται στην εγκύκλιο, οι δημόσιοι οργανισμοί οφείλουν να καταρτίσουν και να αποστείλουν μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου 2012 τα εξής:

-

οικονομικό απολογισμό έτους 2011 μέσω Ο.Π.Σ (Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα)., συνοδευόμενο από τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις (Ισολογισμός, Αποτελέσματα Χρήσεως κ.λ.π.), σύμφωνα με το ΕΛ.Γ.Λ.Σ. ή και τα Δ.Π.Χ.Π. (με e-mail και ταχυδρομικά).

-έκθεση πεπραγμένων του διοικητικού συμβουλίου έτους 2011 και την έκθεση ή το πιστοποιητικό του ορκωτού ελεγκτή καθώς και αντίγραφο πρακτικού της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης (με e-mail και ταχυδρομικά).

Να σημειωθεί πως τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που τηρούν Γ΄ Κατηγορίας βιβλία αλλά βάσει καταστατικού δεν συγκαλούν Γενικές Συνελεύσεις Μετόχων, θα πρέπει να αποστείλουν μόνο τις εγκεκριμένες από την διοίκηση ή το αρμόδιο διοικητικό όργανο, ετήσιες οικονομικές τους καταστάσεις, εγκεκριμένες από ορκωτό ελεγκτή.

Δηλαδή:
- τον οικονομικό απολογισμό του πρώτου εξαμήνου έτους 2012 μέσω Ο.Π.Σ.,
-την πιθανή εκτέλεση του οικονομικού προϋπολογισμού έτους 2012 μέσω Ο.Π.Σ.

Keywords
Τυχαία Θέματα