Πως θα πληρωσετε λιγότερα

Νέες σκοτούρες έχουν βρει τον φορολογούμενο πολίτη με τις αλλαγές που έχουν τεθεί σε εφαρμογή για τη συλλογή των αποδείξεων, καθώς κανένας δεν είναι διατεθειμένος να πληρώσει το πρόστιμο του έξτρα φόρου που θα φτάνει το 22%.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες, εισοδηματίες, αγρότες, εμποροβιοτέχνες, δεν έχουν πλέον καμία υποχρέωση να μαζεύουν αποδείξεις, ενώ οι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πρέπει να συνεχίσουν να επιδίδονται στο «κυνήγι» των αποδείξεων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ημερησία» υποχρέωση συλλογής

αποδείξεων αξίας μέχρι του 25% του συνολικού εισοδήματος θα ισχύει μόνο για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους και μόνο για τα εισοδήματά τους από μισθωτές υπηρεσίες. Για όσους δεν μπορέσουν να συλλέξουν τις το ποσοστό αυτό θα επιβάλλεται φορολογική πρόστιμο 22%

Ποιες αποδείξεις δεν έχουν πλέον “αξία”:

πετρελαίου θέρμανσης, υγραερίου και φυσικού αερίουενοίκια κύριας κατοικίας και ενοίκια παιδιών που σπουδάζουν σε άλλη πόληασφάλιστρα κάθε είδους (ζωής, πυρός, μεταφορών κ.λπ.)αγορά φωτοβολταϊκών συστημάτωνύδρευσηηλεκτρικό ρεύμαδημοτικά τέληαγορά αυτοκινήτωναγορά ακινήτωναγορά λοιπών αντικειμένων αξίας άνω των 10.000 ευρώεισιτήρια λεωφορείων, τρένων, πλοίων και αεροπλάνωνταχυδρομικές υπηρεσίες\τηλεφωνικές υπηρεσίεςυπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασηςτυχερά παιχνίδιατέλη κυκλοφορίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα