Ποντικοί «έβαζαν χέρι» στις εισπράξεις θεατρικών παραστάσεων

Εξαρθρώθηκε έπειτα από πολύμηνη και συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, πολυμελής εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας, μετά το πέρας θεατρικών παραστάσεων που λάμβαναν χώρα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας κατά τους θερινούς μήνες του 2012, αφαιρούσαν τις εισπράξεις.

Συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη,

πρωινές ώρες της 20-07-2013, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, επτά (7) ημεδαποί ηλικίας από 25 έως 45 ετών, σε βάρος των οποίων, αλλά και τριών ακόμα συνεργών τους εκ των οποίων οι δύο κρατούνται ήδη σε Καταστήματα Κράτησης, ενώ ο τρίτος αναζητείται, σχηματίζεται δικογραφία για τα αδικήματα της «Εγκληματικής Οργάνωσης – Συμμορία», «Διακεκριμένων περιπτώσεων Κλοπής», «Απόπειρας Ληστείας κατά συναυτουργία», «Προστασίας ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα» καθώς και για παράβαση Νόμου «Περί Εξαρτησιογόνων ουσιών».

Ειδικότερα , όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι, τουλάχιστον από τις αρχές Ιουλίου 2012, είχαν συστήσει δομημένη και με διαρκή δράση εγκληματική ομάδα, με σκοπό την αφαίρεση εισπράξεων μετά το πέρας θεατρικών παραστάσεων, αποκομίζοντας με τον τρόπο αυτό παράνομο περιουσιακό όφελος. Συγκεκριμένα, σε δέκα περιπτώσεις παραβίασαν οχήματα των υπευθύνων – παθόντων, απ’ όπου αφαίρεσαν τσάντες που περιείχαν μέρος ή και ολόκληρο το ποσό των εισπράξεων, ενώ σε μία περίπτωση προσπάθησαν, ανεπιτυχώς, να αφαιρέσουν τσάντα από υπεύθυνη – ταμία της επιχείρησης, με αποτέλεσμα την πτώση και τον τραυματισμό της.

Η λεία τους ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 131.043 ευρώ, ενώ αφαίρεσαν και τρείς (3) φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, 300 εισιτήρια και γραφική ύλη.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των κατηγορουμένων με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας και της Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κλειστά κυκλώματα καταγραφής ήχου και εικόνας που κατέγραφαν δημόσιο χώρο, πλήθος συσκευών και καρτών κινητής τηλεφωνίας και μικροποσότητα χασίς.

Επιπλέον, συνελήφθη 35χρονη ημεδαπή, εκτός εγκληματικής ομάδας, διότι στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας από τους κλεμμένους φορητούς Η/Υ. Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για «Αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος».

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα