Πολιτική προβοκάτσια «καταγγέλλει» ο Κασιδιάρης στην απολογία του

Προβοκάτσια σε βάρος της Χρυσής Αυγής αλλά και σε βάρος του ιδίου, αναμένεται να καταγγείλει ενώπιον του ανακριτή ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες θα κάνει λόγο για πολιτική δίωξη.

«Αρνούμαι τις κατηγορίες, αμφισβητώ τη νομιμότητα της διαδικασίας γιατί δεν υπήρξε άρση της ασυλίας μου όπως έπρεπε να είχε γίνει σύμφωνα με έγκριτους συνταγματολόγους. Πίσω από την δίωξή μου

κρύβεται πολιτική σκοπιμότητα λόγω των επικείμενων δημοτικών εκλογών. Το καταστατικό που υπάρχει στο κατηγορητήριο δεν το αναγνωρίζουμε, το αληθινό καταστατικό της Χρυσής Αυγής έχει κατατεθεί στον Άρειο Πάγο. Ο ρόλος μου ήταν αυτός του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος και τίποτα άλλο».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο συνήγορος του κ. Κασιδιάρη, Παύλος Σαράκης (ο οποίος διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία όπου ανήκε) θα προσκομίσει εφημερίδες με φράσεις που αποδίδονται στον Αντώνη Σαμαρά όπως «θα σας λιώσω, θα σας ξεριζώσω». Θα αναφέρουν λοιπόν οι κατηγορούμενοι πως πρόκειται για ακραίες φράσεις που δείχνουν την πολιτική σκοπιμότητα.


Αυτονομήθηκαν

Πληροφορίες αναφέρουν πως και οι υπόλοιποι βουλευτές θα ακολουθήσουν την γραμμή της πολιτικής απολογίας, μιλώντας για προβοκάτσια λέγοντας πως πχ η επωνυμία Innova που αποδίδουν οι αρχές στο μηχανοκίνητο τμήμα είναι ξενόγλωσσος όρος που δεν θα χρησιμοποιούσε ποτέ η Χρυσή Αυγή.

Πιθανολογείται πως οι κατηγορούμενοι θα επικαλεστούν συνομιλίες του Γιώργου Πατέλη με φράσεις όπως «τι κάνατε ρε, καταστραφήκαμε», για να καταδείξουν πως ουσιαστικά πρόκειται για μια ανεξάρτητη κίνηση μέλους της Χρυσής Αυγής, για ένα έγκλημα εν ολίγοις μεμονωμένο για το οποίο δεν υπήρξε ούτε εντολή ούτε κεντρική κατεύθυνση ούτε καν γνώση της ΧΑ.

Το ίδιο θα αφήσουν να εννοηθεί ότι σημαίνει και η φράση του Πατέλη: «παίρνω το Λαγό και δεν μου το σηκώνει, τώρα θα μας διώξουν».

The post Πολιτική προβοκάτσια «καταγγέλλει» ο Κασιδιάρης στην απολογία του appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα