Πόλεμο εναντίον της «γερμανικής καπιταλιστικής μηχανής» κήρυξαν εξτρεμιστές στην Ελλάδα

Οι ελληνικές αρχές αύξησαν τα μέτρα ασφαλείας ύστερα από την κήρυξη πολέμου εναντίον της «γερμανικής καπιταλιστικής μηχανής» από ομάδα εξτρεμιστών. Μάλιστα η ομάδα ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις σε υποκατάστημα της Mercedes – Benz και στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη στην Αθήνα .

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας RT, αναρχική ομάδα που αυτοαποκαλείται οι «Δημοφιλείς μαχητές» αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση με ρουκέτα κατά των γραφείων της

γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Mercedes - Benz στην Αθήνα, που πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιανουαρίου. Οι έρευνες έδειξαν ότι ο πύραυλος απολύθηκε από τη γύρω περιοχή από το εργοστάσιο , αλλά άλλαξε πορεία και προσγειώθηκε σε χωράφι .
Την Τρίτη η ομάδα έστειλε ένα μανιφέστο 20 σελίδων στο ελληνικό περιοδικό «Το Ποντίκι», εξηγώντας ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό ενάντια στην «γερμανική καπιταλιστική μηχανή». Ακόμη, η ομάδα ανέλαβε και την επίθεση στη κατοικία του Γερμανού πρέσβη στις 30 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους .
Ισχυρίστηκαν ότι ήταν μια επίθεση εκδίκησης στη μνήμη του 77χρονου Δημήτρη Χριστούλα, ο οποίος αυτοκτόνησε μπροστά από το κοινοβούλιο στο κέντρο της Αθήνας το 2012 .
Ο θάνατος του Χριστούλα αποτελεί σύμβολο της διεύρυνσης της απελπισίας λόγω της επιδείνωσης της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ομάδα αναρχικών. «Με τους πυροβολισμούς στο υπερ – πολυτελές σπίτι του Γερμανού πρέσβη φανταστήκαμε ότι είχαμε δίπλα μας τους χιλιάδες ανθρώπους που παρατάσσονται στα συσσίτια, τους άνεργους, εκείνους που εργάζονται για 400 ευρώ [ το μήνα ] », δήλωσε η ομάδα .

Οι «Δημοφιλείς μαχητές» κάλεσαν τους οπαδούς τους να εντείνουν τις επιθέσεις κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ξεκίνησε στις αρχές του τρέχοντος έτους.

Το άρθρο καταλήγει στο ότι στην Ελλάδα αυξάνεται η δημοτικότητα της άκρας αριστεράς, ενώ η Χρυσή Αυγή εξετάζεται για το κατά πόσο ή όχι αποτελεί εγκληματική οργάνωση . Παρά ταύτα, η Χρυσή Αυγή έχει δεσμευθεί ότι θα θέσει υποψηφιότητα στις ευρωπαϊκές εκλογές τον Μάιο.
Πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι εάν η Χρυσή Αυγή έθετε υποψηφιότητα στις εκλογές θα έπαιρνε το 8,9 και 10,3% των ψήφων.

Ανταποκρίτρια του RT, Maria Finoshina είπε ότι πολλοί Έλληνες κατηγορούν τη Γερμανία για τον εξαναγκασμό της χώρας να εφαρμόσει σκληρά μέτρα λιτότητας που έχουν αυξήσει τα ποσοστά ανεργίας στη χώρα .
Η Ελληνική Στατιστική Αρχή δημοσίευσε την Πέμπτη ότι η ελληνική ανεργία έφτασε στο 28% το Νοέμβριο του περασμένου έτους, ένα ποσοστό που αποτελεί ρεκόρ. Το ποσοστό αυτό είναι ακόμη υψηλότερο στους νέους με πάνω από 60%.
« Οι άνθρωποι είναι κουρασμένοι , δεν έχουν καν την ενέργεια να βγουν στους δρόμους και να διαμαρτυρηθούν . Δεν πιστεύουν πλέον ότι μπορούν να αλλάξουν την τρέχουσα κατάσταση», δήλωσε η Finoshina.
Ο Robert Harneis, δημοσιογράφος και συγγραφέας ανέφερε: « Ξέρουν ότι πολλά από τα χρήματα που δίνονται στην ελληνική κυβέρνηση για να “βοηθήσουν τους Έλληνες ” – το 80% των χρημάτων πηγαίνει κατευθείαν πίσω στις γερμανικές και γαλλικές τράπεζες που δάνεισαν απερίσκεπτα τα χρήματα στην ελληνική κυβέρνηση».

The post Πόλεμο εναντίον της «γερμανικής καπιταλιστικής μηχανής» κήρυξαν εξτρεμιστές στην Ελλάδα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα