Πωλείται θησαυροφυλάκιο με 8 εκατομμύρια κέρματα των 5 λεπτών! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγάλη ευκαιρία, μην τη χάσετε….

Κάποιος με τεράστια υπομονή είναι πολύ πιθανόν να πάρει το κινητό θησαυροφυλάκιο με 8 εκατομμύρια κέρματα των 5 λεπτών αξίας 400.000 ελβετικών φράγκων ή αν θέλετε 325.000 ευρώ που θα δημοπρατηθεί σε λίγες μέρες στην Ελβετία.

Πρόκειται για κέρματα που ζυγίζουν 15 τόνους και που η συλλογή τους έγινε κατά την διάρκεια ενός πολιτικού happening απο μια ομάδα ακτιβιστών που είναι υπέρ του δημοψηφίσματος για την θέσπιση στην Ελβετία ενός κατώτατου

μισθού για όλους.

Εκτός απο την ποσότητα των κερμάτων ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ιστορία του θησαυροφυλακιου .

Πρόκειται για μια κινητή αίθουσα 42 τ.μ. που μπορεί να μεταφερθεί μαζί με το περιεχόμενο της σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.

Το κινητό θησαυροφυλάκιο κατασκευάστηκε απο χάλυβα και ορείχαλκο το 1912. Περιέχει επίσης και 1619 χειροποίητα χρηματοκιβώτια. Το δημοψήφισμα για την θέσπιση του κατώτατου μισθού στην Ελβετία αναμένεται σε τρία χρόνια . Οι ακτιβιστές – διοργανωτές του χρειάζονται 10 εκ ελβετικά φράγκα για να κάνουν καμπάνια και θεωρείται δύσκολο να τα βρούν μόνο απο την δημοπρασία του κινητού χρηματοκιβωτίου που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Volksbank, μιας πρώην τράπεζας στο Bale της Ελβετίας .

The post Πωλείται θησαυροφυλάκιο με 8 εκατομμύρια κέρματα των 5 λεπτών! (ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα