Ποιος είναι ο δισεκατομμυριούχος Έλληνας στην Αυστραλία (ΦΩΤΟ)

Ο πλουσιότερος ομογενής και κάτοικος της Αυστραλίας έχει αγοράσει τα ακριβότερα ακίνητα της Χρυσής Ακτής.

Πρόκειται για τον Κώστα Μακρή ο οποίος έχει αγοράσει ήδη το εμπορικό κέντρο Marina Mirage του Gold Coast, που στεγάζει καταστήματα πολυτελείας και τη μαρίνα μπροστά από το εμπορικό κέντρο. Με την αγορά του εμπορικού κέντρου Oracle έγινε ο «βασιλιάς» των εμπορικών ακινήτων της περιοχής. Το συγκεκριμένο

κέντρο περιλαμβάνει 60 καταστήματα, τρεις ιστορικούς πύργους και σχεδόν 300 χώρους στάθμευσης σε τρεις δρόμους με έναν ιδιωτικό δρόμο ανάμεσά τους. Η αντικειμενική αξία του ακινήτου αγγίζει τα 350 εκατομμύρια.

Γεννήθηκε στο Λυγουριό της Επιδαύρου. H οικογένεια του εγκαταστάθηκε στο Χολαργό όπου και μεγάλωσε. Μετανάστευσε στην Αυστραλία το 1963 – σε ηλικία 16 ετών, με σκοπό να μαζέψει χρήματα και κάποια στιγμή να επιστρέψει στην Ελλάδα. Ξεκίνησε με την δημιουργία ενός σούπερ μάρκετ και ενός καταστήματος με οπωροκηπευτικά, ενώ στη συνέχεια άνοιξε καταστήματα εστίασης «fish and chip» και κατάφερε να δημιουργήσει έναν πολύ πετυχημένο όμιλο εταιρειών. Οι τελευταίες επενδυτικές επιτυχίες του Μακρή φαίνεται πως στοχεύουν στην εμπορική εκμετάλλευση της πλέον ονομαστής τουριστικής αυστραλιανής περιοχής, της Χρυσής Ακτής, του γνωστού παγκοσμίως Gold Coast.

Πηγή ellines.com

The post Ποιος είναι ο δισεκατομμυριούχος Έλληνας στην Αυστραλία (ΦΩΤΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα