ΠΟΙΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΑΝΑΡΙΑ

Τρόμος επικρατεί στα στέκια του πληρωμένου έρωτα μετά τις αποκαλύψεις για τις ιερόδουλες που έχουν προσβληθεί από τον ιό του Aids.
Όσον αφορά στο προφίλ του πελάτη των συγκεκριμένων γυναικών είναι άνδρας ηλικίας 35 – 45 χρόνων, δεσμευμένος ή παντρεμένος που συνευρέθηκε τουλάχιστον μία φορά με εκδιδόμενη γυναίκα, και μάλιστα χωρίς προφυλακτικό.

Όσον αφορά σε αυτούς που τηλεφωνούν στο ΚΕΕΛΠΝΟ είναι κυρίως άνδρες νεαρής ηλικίας που ζητούν πληροφόρηση για το

πώς πρέπει να προφυλαχθούν.
Κάποιοι απ’ αυτούς μάλιστα φοβούμενοι τον κοινωνικό ρατσισμό, αποφεύγουν να παραδεχτούν ότι έχουν επισκεφθεί τα «κόκκινα φανάρια» και ισχυρίζονται ότι τηλεφωνούν περισσότερο για διερευνητικούς λόγους.

Επίσης έχουν καταγραφεί και αρκετά περιστατικά με ανήλικους που είχαν επισκεφθεί παράνομους οίκους ανοχής.

Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 17 γυναίκες οροθετικές, αλλά το γεγονός ότι τηλεφωνικό κέντρο του ΚΕΕΛΠΝΟ έχει δεχτεί πάνω από 2000 τηλέφωνα σε λιγότερο από μια εβδομάδα, καθιστά σαφές ότι το πρόβλημα έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Με δεδομένο ότι οι παράνομοι οίκοι ανοχής ξεπερνούν τους 350 το ζητούμενο είναι ποιος είναι ο αριθμός των ανδρών που έχουν «κολλήσει» και θα ζήσουν από εδώ και στο εξής με τον εφιάλτη του aids.
Η οδηγία που δίνει το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι ότι οι άνδρες πρέπει να κάνουν εξέταση αλλά και να ακολουθήσουν θεραπευτική αγωγή για να προφυλάξουν τον εαυτό τους.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία τρεις στους τέσσερις νέους, ηλικίας 14- 29 ετών, που επικοινωνεί με το Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, δεν χρησιμοποιούν συστηματικά προφυλακτικό.

Μέσα στο 2011, 47 άνθρωποι στην Ελλάδα πέθαναν από aids ενώ το 2011 σε σχέση με το 2010 ο αριθμός των περιστατικών HIV αυξήθηκε κατά 57%


Keywords
Τυχαία Θέματα