Ποιο από τα δύο πρότυπα προτιμάμε;

Με μεγάλη χαρά έλαβα μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μία ανακοίνωση της Ένωσης Νέων Αγροτών που πληροφορούσε για την απονομή του βραβείου του Καλύτερου Νέου Αγρότη στον 26χρονο Χρήστο Παναγιωτίδη από τη Θεσσαλονίκη, που σε μία μεγάλη οικογενειακή έκταση (800 στρέμματα) έχει δημιουργήσει μια καθετοποιημένη γεωργική και κτηνοτροφική βιολογική μονάδα (παραγωγή, συσκευασία, εμπορία).

Χάρηκα, γιατί τέτοιες ειδήσεις με οδηγούν

στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει μόνο η Ελλάδα της διαφθοράς και της απογοήτευσης, η Ελλάδα του ψευτόμαγκα Λιάπη και του μίζερου Λαφαζάνη, αλλά και η Ελλάδα της δημιουργίας.

Πριν βιαστείτε να υποστηρίξετε ότι ο συγκεκριμένος νέος ήταν τυχερός που είχε τα 800 στρέμματα, σας αναφέρω ότι επειδή ακριβώς είχε αυτή τη μεγάλη περιουσία και την αξιοποίησε, είναι άξιος ακόμη μεγαλύτερου θαυμασμού. Γιατί υπάρχουν άλλοι με αντίστοιχη ακίνητη περιουσία που τη βγάζουν στους καφενέδες και άλλοι χωρίς περιουσία που κλαίνε τη μοίρα τους και δεν πάνε να δουλέψουν στα χωράφια.

Ο συγκεκριμένος νέος άρχισε την ενασχόλησή του με την γεωργία από την ηλικία των 15 ετών (ενώ οι συνομήλικοί του ζούσαν με τα χαρτζιλίκια), όταν με την προτροπή και στήριξη της οικογένειάς του φοίτησε στο Γαλακτοκομικό Τεχνικό Λύκειο και στη συνέχεια στο Τμήμα Τεχνολογία και Ελέγχου Τροφίμων του ΤΕΛ Θεσσαλονίκης, προφανώς χωρίς κανένα κόμπλεξ που δεν έγινε δικηγόρος ή γιατρός. Σήμερα έχει καταφέρει να αναπτύξει την επιχείρησή του και να παράγει άριστης ποιότητας γαλακτοκομικά προϊόντα παρά την ελλειπή κρατική υποστήριξη και το άγονο αγροτικό επιχειρηματικό περιβάλλον.

Πάνω που σκεφτόμουν αυτά τα αισιόδοξα και άρχισα να πιστεύω ότι η Ελλάδα της δημιουργίας θα νικήσει την Ελλάδα της βλακείας, με χτύπησε κεραυνός. Ένας άλλος νέος που έχει πολύ μεγλύτερη περιουσία από αυτήν του αγρότη και που δεν έχει κάνει τίποτα στη ζωή του που να του δίνει δύναμη και δόξα πέρα από το να ζει με τα άφθονα οικογενειακά χρήματα, δικαιολόγησε τους άθλιους που πέταξαν φωτοβολίδα και κροτίδα στο γήπεδο μπάσκετ όπου διεξήχθη ο ημιτελικός του Κυπέλλου.

Ενώ οι οπαδοί της ομάδας την οποία διοικεί κληρονομικώ δικαίω πέταξαν τη φωτοβολίδα και την κροτίδα, αντί να τους επαναφέρει στην τάξη, τους δικαιολόγησε αναφωνώντας από τα μεγάφωνα: «Ήρθαν να μας προκαλέσουν». Μήπως ο άνθρωπος αυτός έχει παραστάσεις μόνο από… ζούγκλα;

Λοιπόν, φίλοι αναγνώστες, εδώ και 200 χρόνια διεξάγεται μεγάλη μάχη μεταξύ των αντίρροπων δυνάμεων, της δημιουργίας και της βλακείας, που επιβιώνει λόγω της κυριαρχίας των μετρίων. Αποφασίστε με ποια πλευρά είσαστε να τελειώνουμε επιτέλους…

Αβέρκιος Λουδάρος

[email protected]

The post Ποιο από τα δύο πρότυπα προτιμάμε; appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα