Ποια είναι η ακριβότερη χώρα του κόσμου;

Σύμφωνα με στοιχεία του Προγράμματος Διεθνούς Σύγκρισης (International Comparison Program) της Παγκόσμιας Τράπεζας η πρώτη χώρα στην λίστα των ακριβότερων είναι η Ελβετία.

Ενώ οι μισθοί της παραμένουν αυξημένοι, το κόστος ζωής και τα καταναλωτικά αγαθά υπερβαίνουν κατά πολύ σε τιμές τις αντιστοιχίες των άλλων χωρών και έτσι την κάνουν να κερδίζει το βραβείο της ακρίβειας.

Στη συνέχεια της λίστας βρίσκεται η Νορβηγία και οι Βερμούδες ενώ μεγάλη έκπληξη αποτελεί η κατάληψη της τέταρτης στη λίστα θέσης από

την Αυστραλία.

Τα στοιχεία της ακόλουθης έρευνας σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αποτελούν τις πιο έγκυρες εκτιμήσεις σχετικά με την οικονομική δύναμη κάθε χώρας και χρησιμοποιούνται από τους περισσότερους οργανισμούς δημόσιου αλλά και ιδιωτικού τομέα , όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Πρόκειται για την πιο πρόσφατη αναθεώρησή τους από το 2005.

Ενώ η κινέζικη οικονομία αναδεικνύεται σε πιο ισχυρή και διεκδικεί να κερδίσει ακόμη και την πρωτιά που κρατά η Αμερική από το 1872.

Αυτές οι εκτιμήσεις βασίζονται στην ισοτιμία της αγοραστικής δύναμης (Purchasing Power Parity) της κάθε χώρας και δείχνουν την οικονομία της Κίνας να βρίσκεται στο 87% της αμερικάνικης το 2011, ποσοστό που αυξήθηκε δραματικά από το 2005 που βρισκόταν στο 43%.

The post Ποια είναι η ακριβότερη χώρα του κόσμου; appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα