«Πλουτίζουν» τα κρατικά ταμεία από τους φορολογικούς ελέγχους στους 1.744 πλούσιους Έλληνες

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη και τα στοιχεία που παρουσίασε κατά την ομιλία του στη Βουλή, εκατομμύρια ευρώ έχουν επιφέρει στα δημόσια ταμεία οι φορολογικοί έλεγχοι σε 933 πρόσωπα από τα 1.747 που περιλαμβάνει η λίστα φορολογουμένων που εμφάνισαν αιφνίδιο πλουτισμό συνολικά 28,8.

Τα στοιχεία έχουν συγκροτηθεί με βάση τις φορολογικές υπηρεσίες το 2011 και σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων περιλαμβάνει πρώην αρχηγό κόμματος, πρώην υπουργούς, βουλευτές, επιχειρηματίες, μεγαλοεργολάβους, παράγοντες

ποδοσφαίρου, δικηγόρους και γιατρούς.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών κύριο Μαυραγάνη εντός του 2012 ελέγχθηκαν 495 πρόσωπα, βεβαιώθηκαν πρόστιμα ύψους περίπου 22 εκατ. ευρώ και εισπράχθηκαν 17,4 εκατ. ευρώ. Το 2013, ελέγχθηκαν 428 πρόσωπα, βεβαιώθηκαν 62 εκατ. ευρώ και εισπράχθηκαν 11,4 εκατ. ευρώ.

Ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι έλεγχοι στα υπόλοιπα 814 πρόσωπα θα ελεγχθούν εως το τέλος του τρέχοντος έτους. Αξίζει δε να σημειωθεί η δυσφορία που εξέφρασαν για τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου καθώς όπως σημείωναν «αν και η λίστα καταρτίστηκε από τον ίδιο, δεν φρόντισε να προχωρήσει σε ελέγχους».

The post «Πλουτίζουν» τα κρατικά ταμεία από τους φορολογικούς ελέγχους στους 1.744 πλούσιους Έλληνες appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα