Πλατανιάς – ΠΑΣ Γιάννινα 1-2

Επιστροφή στις νίκες για τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος έδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά μετά την ήττα από τη Βέροια και επί της ουσίας εξασφάλισε την παραμονή του στην κατηγορία. Η ομάδα των Ιωαννίνων εκμεταλλεύτηκε δύο κόρνερ και την αδράνεια των γηπεδούχων και πανηγύρισε την τέταρτη νίκη της σε έξι παιχνίδια με τον Γιάννη Πετράκη στον πάγκο.

Από την άλλη πλευρά, ο Πλατανιάς έδειξε καλά στοιχεία, είχε σε πολύ καλή μέρα τους Κατάι και Βλαχοδήμο, αλλά αυτά δεν έφταναν. Έτσι μετά τη σημαντική νίκη επί του Άρη οι Χανιώτες

δεν μπόρεσαν να εξαργυρώσουν και πάλι τη δύναμη της έδρας τους και παρέμειναν στην 16η θέση έχοντας 25 βαθμούς.

Όσο για τον ΠΑΣ Γιάννινα με το τρίποντο σκαρφάλωσε στην έκτη θέση, που είναι και ο μεγάλος στόχος της ομάδας, ενώ πήρε και πολύ σημαντική ψυχολογική ανάσα, αφού το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι πολύ δύσκολο. Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στο 2014 αγωνίστηκε με τους Γιαννιώτες ο Τσάβες, ο οποίος έδειξε πως είναι εκτός ρυθμού αλλά και πως διαθέτει την ποιότητα ώστε να βοηθήσει στη συνέχεια.

Το ματσ

Καλό ρυθμό και λίγες φάσεις είχε το πρώτο ημίχρονο, στο οποίο οι δύο ομάδες είχαν διάθεση να επιτεθούν, αλλά δεν μπορούσαν να ολοκληρώσουν τις περισσότερες προσπάθειές τους λόγω των λαθών που έκαναν. Η πρώτη καλή στιγμή ήταν για τους γηπεδούχους με τον Κατάι να σουτάρει και να στέλνει την μπάλα ελάχιστα εκατοστά πάνω από τα δοκάρια του Βελλίδη.

Ωστόσο, στο 11′ το γήπεδο πάγωσε. Από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά ο Μπέριος πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι, πρόλαβε τον Γουνδουλάκη και νίκησε τον Περιστερίδη ανοίγοντας το σκορ. Η κεφαλιά του ήταν τόσο δυνατή που πήρε μέσα τα χέρια του 22χρονου τερματοφύλακα.

Δεν χρειάστηκαν περισσότερα από 12 λεπτά για να έρθει η απάντηση των γηπεδούχων. Από ωραία πάσα του Τόρες ο Κατάι πήρε την μπάλα και με υποδειγματικό πλασέ νίκησε τον Βελλίδη κάνοντας το 1-1. Μετά από αυτή τη φάση, όμως, δεν υπήρχαν σημαντικές ευκαιρίες με εξαίρεση ένα σουτ του Ίλιτς σε εκτέλεση φάουλ, το οποίο κόντραρε στο τοίχος κι έφυγε ελάχιστα άουτ.

Δυνατά μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Πλατανιάς, ο οποίος απείλησε για πρώτη φορά στο 47′ με το σουτ του Κατάι να περνάει λίγο άουτ. Οκτώ λεπτά μετά ο ίδιος παίκτης έκανε άλλο ένα σουτ με τον Βελλίδη να μπλοκάρει την μπάλα με δεύτερη προσπάθεια.

Το momentum του αγώνα ήταν με τους γηπεδούχους, όμως, από άλλο ένα κόρνερ ο ΠΑΣ πήρε ξανά το προβάδισμα. Από εκτέλεση του Ακόστα ο Ίλιτς πάσαρε στον Κολοβέτσιο κι ο τελευταίος σημείωσε το δεύτερο φετινό του γκολ στη Superleague.

Μετά το γκολ οι φιλοξενούμενοι έδωσαν χώρο και άφησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στους Κρητικούς. Ωστόσο, πέρα από ένα σουτ του Βλαχοδήμου, το οποίο μπλόκαρε ο Βελλίδης, δεν είχαν να επιδείξουν τίποτα αξιόλογο μέχρι τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Στο 82′ ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ απέκρουσε εντυπωσιακά σουτ του Τόρες, ενώ τρία λεπτά μετά το σουτ του Βλαχοδήμου πέρασε ελάχιστα άουτ. Η τελευταία φορά που χρειάστηκε ο Βελλίδης ήταν στο 90′ για να παραχωρήσει κόρνερ σε εκτέλεση φάουλ του Βλαχοδήμου, φάση που ήταν και η τελευταία επί της ουσίας του αγώνα.

The post Πλατανιάς – ΠΑΣ Γιάννινα 1-2 appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα