Πιο κοντά έρχονται Ελλάδα – Κόσσοβο

Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Αβραμόπουλος και ο υπουργός Εξωτερικών του Κοσσόβου κ. Ε. Χοτζάι ανήγγειλαν την Παρασκευή την εγκαθίδρυση Γραφείου Εμπορικών Υποθέσεων του Κοσσόβου στην Αθήνα.

Ο κ. Αβραμόπουλος αναφερόμενος στο γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει αναγνωρίσει

το Κόσσοβο ως ανεξάρτητο κράτος, κατέστησε σαφές ότι η συγκεκριμένη απόφαση «δεν επηρεάζει τις θέσεις της Ελλάδας ως προς το καθεστώς, αλλά στέλνει ένα σαφές μήνυμα ότι η ανάπτυξη είναι βασικό εργαλείο και καταλύτης για την ειρήνη».

Ο υπουργός Εξωτερικών μεταξύ άλλων είπε ότι είναι πολύ μεγάλες οι εμπορικές, επενδυτικές και οικονομικές δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και έδωσε τα εύσημα στην Πρίστινα και το Βελιγράδι για τα «σημαντικά αποτελέσματα» που παρήγαγε ο διάλογός τους.

Ο κ. Αβραμόπουλος επισήμανε ότι όλες οι χώρες της Ε.Ε. συμφωνούν στη «σαφή ευρωπαϊκή προοπτική» των δυτικών Βαλκανίων και κάλεσε το Κόσσοβο να εργασθεί για την εκπλήρωση των κριτηρίων και των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων.

Από την πλευρά του ο κ. Χοτζάι χαρακτήρισε την ημέρα «μεγάλη» και δήλωσε ευγνώμων για τη συνάντηση. Ο κ. Χοτζάι εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον ελληνικό λαό για την υποστήριξη που παρείχε κατά το παρελθόν στο Κόσσοβο και για τη βοήθεια των Ελλήνων στρατιωτικών, δημοσίων υπαλλήλων κ.τ.λ. στην οικοδόμηση ενός σύγχρονου Κοσσόβου και κατέληξε εκφράζοντας την επιθυμία για μεγαλύτερη συνεργασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα