Πηγές της ρωσικής πρεσβείας αποκαλύπτουν στο «Π»: «Γερμανός πολίτης ο μποξέρ του Κίεβου»

Μια αποκάλυψη-βόμβα κάνει το «Π».

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που προέρχονται από ρωσικές κορυφαίες διπλωματικές πηγές στην Αθήνα, ο εκ των αρχηγών της ουκρανικής αντιπολίτευσης, πυγμάχος Βιτάλι Κλίτσκο είναι Γερμανός πολίτης. «Εχει γερμανικό διαβατήριο και δεν μιλά καλά ουκρανικά», αναφέρουν στο «Π» οι ίδιες πηγές. Αυτή η αποκάλυψη οδηγεί βεβαίως τη σκέψη αλλού. Η γερμανική Ευρώπη προσπάθησε να πάρει το πάνω χέρι στην Ουκρανία ανατρέποντας, όπως λένε Ρώσοι αξιωματούχοι,

τον Βίκτορα Γιανουκόβιτς, πραξικοπηματικά.

Ο καθένας καταλαβαίνει πως αν στο Κίεβο διοικήσει ένας Γερμανός πολίτης σε συνεργασία με ακραίους νεοναζί, θα έχουμε ένα πλήρες ψηφιδωτό γερμανικής επιβολής στα «χωράφια» της Μόσχας. Διπλωματικές πηγές εξάλλου αναφέρουν στο «Π» πως η Μόσχα δεν θα αφήσει ποτέ έναν ιστορικό της θύλακα στον έλεγχο εξωγενών παραγόντων. Τονίζουν, δε, πως η ανατροπή Γιανουκόβιτς μπορεί να παρομοιαστεί με αυτήν του Μακάριου υπό την έννοια ότι ο ανατραπείς πρόεδρος της Ουκρανίας είναι πλέον εξόριστος και ότι η φυγή του δεν είναι αποτέλεσμα μιας ομαλής πολιτικής μετάβασης.

«Θα είναι αυτοκτονικό για την Ευρώπη να βάλει σε θέση συνομιλητή κάποιους ακραίους και φασίστες που έχουν συγκυριακά τοποθετηθεί στο Κίεβο και να αγνοήσει τη Ρωσία που εύχεται να μην οδηγηθούν τα πράγματα στα άκρα» σημειώνουν οι ίδιες πηγές. Διατυπώνουν, δε, την απορία γιατί κανένας θεσμικός παράγοντας της ΕΕ δεν πήγε στη Μόσχα αντί στο Κίεβο, αφού αυτό που προτείνει η Ρωσία είναι ό,τι ζητάει ο λαός της Κριμαίας για την περιοχή του και να γίνουν οι εκλογές σε όλη την υπόλοιπη Ουκρανία για να αποτυπωθεί ατόφια η λαϊκή βούληση εκπροσωπώντας όλες τις τάσεις και όλες τις περιοχές τις ουκρανικής επικράτειας. Κρούουν, δε, τον κώδωνα του κινδύνου στην Ελλάδα σημειώνοντας πως αν είχαν ελέγξει την Κριμαία οι Τατάροι και όχι οι Ρώσοι και ρωσόφωνοι θα είχαμε να κάνουμε απλώς με ένα τουρκόφωνο Κόσοβο στην πρώην σοβιετική επικράτεια δεύτερο ίδιο στην ελληνική γειτονιά.

Οι ίδιες πηγές, τέλος, σημειώνουν πως είναι μύθος ότι ο Γιανουκόβιτς ήταν άνθρωπος των Ρώσων, γιατί όπως είναι γνωστό «η Τιμοσένκο μπήκε στη φυλακή, γιατί υπέγραψε συμφωνία για το φυσικό αέριο με τον πρόεδρο Πούτιν».

Άρθρο του Γιάννη Βασιλακόπουλου στο Παρασκήνιο του Σαββάτου

The post Πηγές της ρωσικής πρεσβείας αποκαλύπτουν στο «Π»: «Γερμανός πολίτης ο μποξέρ του Κίεβου» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα