Πήγε «ψηλά» η πολεμική αεροπορία στο φετινό TLP

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος συνάντησε τους 42 αξιωματικούς και υπαξιωματικούς της 331 Μοίρας παρουσία του αρχηγού του ΓΕΑ αντιπτεράρχου, Ευάγγελου Τουρνά, για τις προετοιμασίες για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά που θα γίνει την Παρασκευή στις 12:30 στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και για να δώσει τα προσωπικά του συγχαρητήρια για τις επιδόσεις τους στο φετινό πρόγραμμα TLP του NATO.

Η

πολεμική αεροπορία συμμετέχει στο πρόγραμμα TLP από το 2008 με τέσσερα αεροσκάφη. Τα πλήρη μέλη που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό είναι το Βέλγιο, η Δανία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ. Η Τουρκία δεν είναι πλήρες μέλος, αλλά παίρνει μέρος.

Η ελληνική αποστολή τα πήγε πολύ καλά στο φετινό TLP. Συγκεκριμένα ο επισμηναγός Μαρίνος Μπογανίτης κατέλαβε την πρώτη θέση, ως καλύτερος εκπαιδευτής και ο Σμηναγός Θεοχάρης Κατσαρός ψηφίστηκε ως καλύτερος μαχητής, δηλαδή ο ιπτάμενος που όλοι θα τον ήθελαν μαζί τους σε πραγματικές αποστολές. Την δεύτερη θέση κατέλαβε ο υποσμηναγός Ιωάννης Σιάνος ισοβαθμώντας με άλλες εκπαιδευόμενους.

Keywords
Τυχαία Θέματα