“Πέσαμε πάνω στο κεντρικό οπλοστάσιο”


Εύρηματα με άρωμα τρομοκρατίας φέρεται να βρήκε η ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από επιχείρηση σε σε σπίτια σε Εξάρχεια και Πειραιά, το απόγευμα της Δευτέρας. Την αφορμή για την για τις έρευνες είχε δώσει η ανακάλυψη οπλοστασίου σε πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ, βρήκε στο πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης όπλα, χειροβομβίδες και πολλά φυσίγγια.

Αναλυτικά τα ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής:

Δύο σακίδια πλάτηςΔύο καλάσνικοφ
με κομμένο κοντάκιΤέσσερις χειροβομβίδες F1 αμυντικού τύπουΤρεις γεμιστήρες γεμάτεςΔύο με είκοσι φυσίγγια η μία και έξι η άλληΤρεις γεμιστήρες κενέςΔύο κουτιά σφραγισμένα με γεμιστήρες των 720 φυσιγγίωνΕνα ζευγάρι γάντια

Παράλληλα διεξάγονται έρευνες σε δύο σπίτια στα Εξάρχεια στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας και στην οδό Σκυλίτση 4 στον Πειραιά, στα οποία οδηγήθηκε η αντιτρομοκρατική από τα ευρήματα στο αυτοκίνητο.

Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα tovima, τα ευρήματα σχετίζονται με τους δύο νεαρούς καταζητούμενους για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό πριν από έναν μήνα, ενώ διαρρέεται ότι ίσως στο αυτοκίνητο και το διαμέρισμα να είχαν μέσα τον κύριο οπλισμό του νέου βραχίονα των «Πυρήνων της Φωτιάς».

Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν 35χρονο ο οποίος νοίκιασε το εν λόγω αυτοκίνητο στις 6 Μαρτίου, ενώ έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές. Ο 35χρονος, στο σπίτι του οποίου διεξάγονται έρευνες, προσδιορίζεται στον αναρχικό χώρο κα είχε συλληφθεί το 2005 μαζί με άλλους τρεις και κατηγορούνταν για επίθεση σε άνδρες των ΜΑΤ, από τους οποίους είχαν κλέψει τις ασπίδες. Αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.

Η ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξουν και ευρήματα για τη βομβιστική επίθεση στο Mall, αλλά και για την επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα