Περνάει από «αξονική» τον Λυκουρέντζο η τρόικα

Το κατώφλι του υπουργείου Υγείας θα περάσουν σήμερα οι εκπρόσωποι της τρόικα με σκοπό να ελέγξουν την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της περίθαλψης και προτάσεις για «μαχαίρι» σε παροχές και δαπάνες.
Οι Τόσμεν, Μαζούχ και Μόρς θα περάσουν από εξετάσεις το νέο υπουργό με κύριο μέλημα τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, τη διαφάνεια,αλλά και το ζήτημα του υψηλού κόστους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από τους μετανάστες.
Ο Ανδρέας Λυκουρέντζος επικεντρώνει την προσπάθεια του στην εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης

και στο σύστημα εποπτείας των προμηθειών στα νοσοκομεία.
Η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας σχεδιάζει επίσης να εφαρμόσει άμεσα την συνταγογράφηση βάσει της δραστικής ουσίας, κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα της τρόικας για να μειωθούν οι τιμές των φαρμάκων. Ας σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο μέτρο είχε υιοθετηθεί από τον κ. Λοβέρδο και συνάντησε την λυσσαλέα αντίδραση της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και κύκλων της φαρμακευτικής αγοράς που διατηρεί σχέσεις με τη ΝΔ.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η χθεσινή παρέμβαση του κ. Ράιχενμπαχ για το υψηλό κόστος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που παρέχεται στους μετανάστες. Ο ξένος αξιωματούχος παραδέχτηκε ότι το μεταναστευτικό αποτελεί πρόβλημα για την Ελλάδα και ενημερώθηκε για τη διαδικασία που επιτρέπει στη χώρα μας ακόμη και σε λαθρομετανάστες να καλύπτονται ιατροφαρμακευτικά.
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς αποκάλυψε χθες ότι ζήτησε στον κ. Ράιχενμπαχ οικονομική συνδρομή από τις υπηρεσίες της Ε.Ε. ώστε να αντιμετωπιστεί το υψηλό κόστος ιατροφαρμακευτικής φροντίδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα