«Πέπλο» αιθαλομίχλης σκέπασε την Αθήνα- Ο καιρός την Κυριακή (ΦΩΤΟ)

Περιορισμό της χρήσης τζακιών συνιστούν τα υπουργεία Υγείας και Περιβάλλοντος

«Θάλαμος αερίων» για άλλη μία φορά η Αθήνα με την αιθαλομίχλη να σκεπάζει ολόκληρη την Αθήνα και τα αιωρούμενα σωματίδια να «κτυπούν» κόκκινο.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσαν από κοινού τα υπουργεία Υγείας και Περιβάλλοντος, όπου σημειώνουν ότι «σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και

την Κυριακή ευνοείται η συσσώρευση ατμοσφαιρικής ρύπανσης».

«Συνιστάται στους πολίτες να περιορίσουν κατά το δυνατό την άσκοπη χρήση τζακιών», επισημαίνουν, ώστε «με τον τρόπο αυτό συνεισφέρουν στην προστασία της υγείας όλων».

Ωστόσο, παρά τις συστάσεις και την περίφημη «αστυνομία τζακιών», το φαινόμενο φαίνεται πως δεν περιορίζεται καθόλου, διότι ελέω κρίσης οι Αθηναίοι καίνε ό,τι βρουν, προκειμένου να ζεσταθούν, με αποτέλεσμα πολλά τζάκια να λειτουργούν ως εστίες μόλυνσης.

Ο καιρός την Κυριακή:

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη. Από το απόγευμα στα δυτικά αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ασθενείς. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

The post «Πέπλο» αιθαλομίχλης σκέπασε την Αθήνα- Ο καιρός την Κυριακή (ΦΩΤΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα