Πέντε νεκροί από τον σεισμό στη Χιλή (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η πρόεδρος της Χιλής, Μισέλ Μπασελέτ, το βόρειο τμήμα της χώρας, ύστερα από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 8,2 βαθμών Ρίχτερ που σημειώθηκε χθες.

Πέντε νεκροί είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός του ισχυρούς σεισμού 8,2 βαθμών που έπληξε χθες τη Χιλή. Ο σεισμός προκάλεσε τσουνάμι στις βόρειες ακτές της χώρας. Σύμφωνα με το το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών ο σεισμός ήταν σχεδόν επιφανειακός με εστιακό

βάθος 20,1 χιλιόμετρα από την επιφάνεια της θάλασσας γεγονός που καθιστά την αίσθηση της δόνησης ακόμη πιο ισχυρή και είχε επίκεντρο περίπου 100 χλμ. βορειοδυτικά της περιοχής Ικουίκουε, κοντά στα σύνορα του Περού. Το Αμερικανικό Κέντρο Παρακολούθησης για τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό εξέδωσε μάλιστα προειδοποίηση για τσουνάμι για την Χαβάη, ενώ σε ισχύ βρίσκεται ακόμη η προειδοποίηση για τη Χιλή και το Περού.

Σ;ύφωνα μάλιστα με τον υπουργό εσωτερικών της Χιλής την όλη αναταραχή εκμεταλλεύθηκαν 300 κρατούμενες της πόλης Ικουίκουε, οι οποίες και απέδρασαν χωρίς να γίνουν αντιληπτές από τους αστυνομικούς.

Αξίζει να σημειωθεί οτι το 1960 σημειώθηκε στη Χιλή ένας από τους μεγαλύτερους σεισμούς του 20ου αιώνα μεγέθους 9,5 βαθμών.

Δείτε τα βίντεο

http://youtu.be/Wdr8CyT8Cw8

http://http://youtu.be/wshu3lKIJAk

http://http://youtu.be/6dD1pyl_8kw

The post Πέντε νεκροί από τον σεισμό στη Χιλή (ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα