Πένι Πρίτζκερ: Πλήγμα για το εμπόριο η παράλυση των κρατικών υπηρεσιών των ΗΠΑ

«Σήμα κινδύνου» για την αγορά εκπέμπει η Αμερικανίδα υπουργός Εμπορίου Πένι Πρίτζκερ, καθώς οι επιπτώσεις από την παράλυση των κρατικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, από το κοινοβουλευτικό αδιέξοδο για τον προϋπολογισμό, βλάπτουν σοβαρά τις οικονομικές δραστηριότητες.

Η Πένι Πρίτζκερ λίγο πριν τη σύνοδο του Φόρουμ για την Οικονομική Συνεργασία Ασίας-Ειρηνικού (APEC), που ανοίγει τις εργασίες του αύριο στο Μπαλί, συγκεκριμένα τόνισε ότι η αναστολή λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών,

λόγω της αδυναμίας του Κογκρέσου να συναινέσει στην κατάρτιση του προϋπολογισμού «δεν είναι καλή για την οικονομία» και σημείωσε: «Αντιπροσωπεύουμε μία πολύ σημαντική πηγή πληροφόρησης για τις αμερικανικές επιχειρήσεις και αυτό είναι ένα πρόβλημα».

Και όπως εξήγησε, αυτό επηρεάζει τις εμπορικές δραστηριότητες και την ικανότητα των επιχειρήσεων και των αγορών να προσλαμβάνουν πληροφορίες». Πρόσθεσε δε πως ευελπιστεί ότι θα βρεθεί μία λύση και πως «αυτό εξυπακούεται πως έχει συνέπειες».

The post Πένι Πρίτζκερ: Πλήγμα για το εμπόριο η παράλυση των κρατικών υπηρεσιών των ΗΠΑ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα