Παρεμβαση εισαγγελέα για τις δηλώσεις Πάγκαλου – Διατάχτηκε προκαταρκτική έρευνα

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε η μήνυση που υπέβαλε ο δικηγόρος Αθηνών, Άγης Τάτσης, στην οποία ζητούσε την ποινική δίωξη του Θεόδωρου Πάγκαλου για παραβίαση μυστικών της πολιτείας, μετά τα όσα είπε ο πρώην υπουργός για τις υποκλοπές.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα και να ασκηθεί ποινική δίωξη για σειρά κακουργηματικών πράξεων, εναντίον του Θεόδωρου Πάγκαλου.

Μάλιστα, ζητούσε να συλληφθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου καθώς δεν στην περίπτωση του πρώην υπουργού Εξωτερικών δεν ισχύει η ασυλία.

Στη μήνυσή του ο δικηγόρος, που θα κληθεί και ως πρώτος μάρτυρας, υποστηρίζει ότι αν οι επίμαχες δηλώσεις του κ. Πάγκαλου είναι αληθείς συνιστούν αποκάλυψη μυστικών πολιτείας και εκθέτουν σε κίνδυνο τη χώρα και τους υπαλλήλους της, ενώ αν δεν είναι αληθείς συνιστούν και πάλι έκθεση της πολιτείας σε κίνδυνο αντιποίνων και διατάραξη των ειρηνικών σχέσεων με άλλα κράτη.

The post Παρεμβαση εισαγγελέα για τις δηλώσεις Πάγκαλου – Διατάχτηκε προκαταρκτική έρευνα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα