Παράταση για τα αυθαίρετα

Παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2012, η προθεσμία για την υποβολή της αίτησης τακτοποίησης των αυθαιρέτων, σύμφωνα με απόφαση των υπουργείων Περιβάλλοντος και Οικονομικών.

Με την ίδια απόφαση παρατείνεται μέχρι το τέλος του χρόνου (31 Δεκεμβρίου 2012) η προθεσμία για την υποβολή στο ηλεκτρονικό σύστημα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας του φακέλου του αυθαιρέτου και της έκθεσης του μηχανικού, όπως ορίζει ο νόμος 4014/2011.

Αύριο,

Τρίτη, το ΤΕΕ θα θέσει σε δοκιμαστική λειτουργία το σύστημα για τη δεύτερη φάση της διαδικασίας τακτοποίησης, που έχει να κάνει με τον έλεγχο και την επεξεργασία των δηλώσεων που έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά.

Αναμένεται να εκδοθεί άμεσα η εγκύκλιος που θα καθορίζει τα «δελτία τρωτότητας των κτιρίων», που είναι απαραίτητα, σύμφωνα με τον νόμο, προκειμένου να προχωρήσει η τακτοποίηση αυθαίρετων κατασκευών ή αλλαγής χρήσεων σε κατοικίες και σε ορισμένες κατηγορίες τουριστικών καταλυμάτων και κτιρίων.

Παράλληλα διερευνώνται οι τρόποι για την όσο τη δυνατόν απλούστερη διαδικασία σχετικά με την επιστροφή χρημάτων στους πολίτες σε περιπτώσεις λαθών στις αιτήσεις.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΤΕΕ, μέχρι τις 12 Ιουνίου 2012, είχαν υποβληθεί 364.025 αιτήσεις τακτοποίησης αυθαιρέτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα