Παράγοντας σταθερότητας η περαιτέρω αναβάθμιση της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας-Ισραήλ

H περαιτέρω αναβάθμιση της Στρατηγικής σχέσης της Ελλάδας με το Ισραήλ, αποτελεί παράγοντα σταθερότητας σε μια ιδιαίτερα ασταθή γεωγραφική περιοχή, που περιλαμβάνει την Ουκρανία, την Τουρκία, την Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

Αυτή είναι η κοινή διαπίστωση, αλλά και το περιεχόμενο των δηλώσεων που έκαναν , ο ΥΠΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλος και ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ ΑβινγκντόρΛίμπερμαν, μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών τους, που είχαν
το πρωί στο ΥΠ.ΕΘ.ΑΜ.

Σύμφωνα με τις δηλώσει του ΥΠΕΘΑ, η Ελλάδα έχει θέσει το αμυντικο-στρατιωτικό της σύστημα , για την επίτευξη των στόχων του Διεθνούς Δικαίου και της εννόμου Τάξεως. Η στρατηγική συνεργασία με το Ισραήλ δεν συνιστά απειλή για κανένα, δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος , ενώ για το Παλαιστινιακό πρόβλημα, είπε ότι, η Ελλάδα είναι υπέρ της δημιουργίας δυο ανεξάρτητων κρατών, που θα ζουν σε καθεστώς ειρήνης και ασφάλειας.

Από την πλευρά του ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ, είπε ότι η διπλωματική και στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας και Ισραήλ είναι υψηλού επίπεδου και χαρακτήρισε σημαντική την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των δύο χωρών για την ασφάλεια της περιοχής και τη διμερή στρατιωτική συνεργασία. Ο κ.Λίμπερμανείπε ότι το ΙΡΑΝ συνιστά σοβαρή απειλή , εφόσον αποκτήσει και πυρηνικές δυνατότητες . Το ΙΡΑΝ, υποστήριξε, ότι έχει συμμετοχή στα γεγονότα στη Συρία, στο Λίβανο , στη Γάζα, και σε πολλές τρομοκρατικές ενέργειες. Και ότι το Ισραήλ, έχει πολλά ερωτήματα και αμφιβολίες, για τις συνομιλίες που γίνονται στη Γενεύη, σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Χρήστος Καπούτσης

The post Παράγοντας σταθερότητας η περαιτέρω αναβάθμιση της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας-Ισραήλ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα